Rendezvényözön várható – Hamarosan nyit a kalandpark

Szárnyas Napok hangulatfelvétel.A Kurca-part Kalandparkot üzemeltetõ L-Direct Kft. ügyvezetõjével, Bertók Róberttel beszélgettem a tavaly nyílt parkot érintõ idei terveirõl.

Mikor nyitja kapuit  park?
– Nagyon várjuk már a tavasz beköszöntét, hiszen a tavasz érkezésével egyidejûleg újra nyitni fogjuk a parkunkat. Bizonyos értelemben egész télen nyitva tartunk, hiszen csoportos igény esetén bármikor, még a tél közepén is kinyitottunk a látogatók számára. Egyes élményelemekre, mint például a paint ballra, egész évben van igény. Azért nem kérdés, hogy a park a teljes repertoárjával tavasztól õsz végéig tudja kiszolgálni a vendégeket. Az idei tervezett nyitás március 14-én lesz, és jó idõ esetén természetesen nyitva leszünk március 15-én is. Az elsõ nyitónapról elõzetesen tájékoztatni fogjuk még a lakosságot. A tavaszi idényben korlátozott idõtartamban, hétvégéken lesz nyitva a park, de 10 fõ feletti foglalás (pl. osztálykirándulás, vagy céges parti) esetén bármikor kinyitunk. Az állandó nyitva tartásunk június elejétõl várható.
Lesz-e valamilyen változás, újdonság a kalandorok kedvéért?
– Remélhetõleg idén sokkal könnyebb dolgunk lesz, mint tavaly, hiszen végre a szezon legelején már ki tudunk nyitni. Reményeim szerint most már minden szentesi és környékbeli tudja, hogy hol találhatják a parkunkat. Tavaly még ez is problémát okozott. A városban már kikerültek az útbaigazító táblák, és tavasz elejére a várost elkerülõ útra is kitesszük a táblákat. Ettõl az évtõl kezdve már kinyit a büfénk is, illetve több kisebb újítás, élményelem is kialakításra vár, fõképp a gyermekek számára.
Hol tart a Szárnyas Napok szervezése?
– Az idei mottónk, hogy ez az év a rendezvények éve lesz a Kurca-part Kalandparkban. Június 12-13-i idõpontban az V. Szentesi Szárnyas Napok ismét a parkban lesz! Gyakorlatilag a Szárnyas Napok rendezvénnyel indul az idei nyár! Idén jóval korábban kezdjük a rendezvény reklámozását is.
Lesznek-e a programban változások?
– Több változtatást tervezünk az elmúlt évekhez képest a rendezvényben. Jelen állás szerint két napos lesz, de jóval koncentráltabb programösszetétellel. Több gyermekprogrammal várja majd a családokat a rendezvény. A legfontosabb változtatás, hogy a Hungerit Zrt-nek köszönhetõen a rendezvény mindkét napján sztár fellépõk lesznek az esti programokban. A két nap alatt 5-6000 látogatóra számítunk.

A kalandparkban.

Milyen egyéb rendezvényeket tervezel?
– Már tavasszal több nagy rendezvénnyel kezdünk. Április 09-én nálunk kerül sor a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei döntõjére, majd ezt követõen május 30-án a Szentes CAC kutyakiállításnak adunk helyet, amelyen körülbelül 700 kutyát indítanak gazdáik, és amelyre 2-3000 látogató várható. A rendezvény azért is nagyszerû idõpontban lesz, mert ezen a napon a park “gyermek kalandterep” részében lesz a 2015. évi Kalandpark Gyermeknap is. Ezen a napon számtalan programmal, mûsorral és meglepetéssel várjuk majd a családokat, gyerekeket és a kutyabarátokat is. Az idei rendezvénytervek között van még a nyári Kurca-parti Gyerekparti gyermekfesztivál, és az októberi Húsimádók Sörfesztiválja is. Több szabadidõs versenyünk és vetélkedõnk is lesz idén. Ilyen többek között az országos darts verseny, csocsó verseny, valamint a többfordulós megyei paint ball bajnokság, amelyre cégek jelentkezését várjuk majd. 
Ez valóban nagyon ígéretes. A park elhelyezkedése nem esik ki nagyon a városiak látókörébõl?
– Véleményem szerint a legszerencsésebb környezetben fekszik a kalandpark. A csodálatos Széchenyi liget mögött, a Kurcával félig körbeölelve, az Üdülõközpont és Wellness fürdõ közvetlen szomszédságában található, a sportpályáktól 200 méterre. Könnyen megközelíthetõ gyalog, és több mint 200 parkoló könnyíti meg az autóval érkezõk parkolását. Örvendetes, hogy elkészült a fedett uszoda. Ennek eredménye képen, az Üdülõközponthoz érkezõk már a liget hátsó parkolójába érkeznek, így mindenki már onnan is látja a parkot. Nem kérdés, hogy az uszoda,  a – várhatóan nyáron nyitó – wellness részleg és a kalandpark együtt már komoly, több napos kikapcsolódási lehetõséget kínál minden szentesinek, és a Szentesre érkezõ turistáknak. Bízunk benne, hogy ez az év áttörést jelent majd a kalandpark, és Szentes turisztikai látogatottsága szempontjából.
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.