Derekegyházi friss húsáru Csongrádon is – Kedvelt a hazai

A házias ízek miatt szeretnek a csongrádiak az üzletbe járni.A Brillír Kft. Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzeme két éve mûködtet mintaboltot Csongrádon. Csonka Imre hentesként, helyi lakosként azóta szolgálja ki a vásárlókat, jól ismeri már szokásaikat, elvárásaikat.

Ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani, és valóban: Csongrádon és környékén sokkal többen vágnak még sertést, mint a szentesi térségben. Azonban ilyenkor is népszerû a mintabolt kínálata. Ott jártam alatt sok vásárló érkezett a Fõ utca 20-22. sz. üzletbe, így gyorsan újra kellett tölteni a hûtõpultot.
– Melyek a szezon legnépszerûbb termékei?  – faggattam az üzletvezetõt.
– Rendkívül keresett most a kocsonyának való, szívesen és rendszeresen készítik a csongrádiak az ünnepek után is. Kedveltek a töltelékes áruk, a hurka, kolbász, disznósajt, a májas. A házias ízük miatt gyorsan elfogadták, megszerették, és rendszeresen vásárolják is ezeket a termékeket. A sült császárszalonna, töpörtõ is népszerû csemege.
A mintabolt keddtõl szombatig folyamatosan, naponta frissülõ választékkal fogadja a csongrádiakat. 8.00 és 17.00 óra között vásárolhatnak a hét további napján, kivéve szombaton, amikor 12.00 óráig állnak a vevõk rendelkezésére. Az udvarias kiszolgálás, az elõrendelés lehetõsége mellé a háziasszonyok tanácsként kapják, ha bizonytalanok, hogy az egyes húsféleségeket hogyan érdemes elkészíteni. Az apró trükkök, praktikák a konyhában is jártas hentes saját tapasztalatain alapulnak.
S íme egy finom étel a legközelebbi fõzéshez:

A csongrádi üzletben mindig akad hazai a garabolyba.

 

Vitamin húsfalatkák

    Hozzávalók: 0,5 kg sertés hús (lapocka), 2 fej lila hagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 kis darab fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 2 ek. liszt, só, bors, majoránna, 1 dobozos kukorica, tészta a körethez.
  Elkészítés: A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Miután a hús kifehéredett, sózom, borsozom, teszek hozzá majorannát, majd öntök hozzá kb. 1 dl vizet és puhára fõzöm folytonos kavargatás mellett.
    Miután a hús megpuhult, hozzáadom a konzerv kukoricát, majd együtt fõzöm kicsit. Aztán a tejszínt a liszttel csomómentesre kavarom és az egészhez hozzáöntöm. Egyet rottyan és már el is készült.
    Fõtt tésztával tálalom. Nagyon finom…

Kép és szöveg: D. T. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.