Lakossági kérések fókuszban – A képviselő a civileket kéri…

Pálmások Szövetsége.Két hónapja, hogy önkormányzati képviselõként részt vehetek Szentes Város Képviselõ-testületének munkájában. Már ez az idõ is elégséges volt arra, hogy megtapasztaljam, kívülrõl egészen másként lát rá az ember a problémákra, mint ahogyan a döntés pozíciójában, felelõsen átgondolva az egyes körülményeket, a város helyzetét megítélni célszerû.

E rövid idõ alatt is már, de az elkövetkezõkben is a lakossági észrevételek, igények képviselete lesz munkám vezérfonala. Az elmúlt hetekben beadott  tizenöt interpellációm mindegyike mára megválaszolásra érdemessé vált, ezek a gondok, felvetések  a város egész területét átfogják. Eddig két választ nem tudtam elfogadni, az egyik a várost határoló csapadékvíz-elvezetõ csatornák állapotára, míg a másik a Nagyhegy csapadékvíz és szennyvízelvezetésében felmerült hiányosságok megoldására keres választ. Ez utóbbi témában szakértõi vizsgálat, helyzetelemzés határozhatja meg a további lépéseket.

LEGYEN A PÁLMA MINDENKIÉ!
VELÜNK! FÜGGETLENEKKEL!
PÁLMÁSOK SZÖVETSÉGE

Három egyéni képviselõi indítványom közül az egyik az Ipari Parkban található HK-Ceram Kft. elõtti út elnevezésére irányul annak érdekében, hogy a cégek elérhetõsége az övezetben egyszerûbbé váljon. Született egy indítványom arra is, hogy a közalkalmazottak, köztisztviselõk napja alkalmából a város legmagasabb  kitüntetésével egyenrangú szakmai elismerés alapítására kerüljön sor. Szorgalmazom továbbá a kiséri kút környéke parkosításának befejezését, és az így kialakuló tér elnevezését.
Örömömre szolgál, hogy sikerült elõmozdítani a hulladékgyûjtõ szigeteken a rend megteremtését, a problémára a hatékonyabb odafigyelést, az illegális szemetelõk felderítésére, az esetleges szankcionálásra teendõ lépéseket. A rend fenntartására egészen addig figyelemmel leszek, amíg elõreláthatóan az év második felében meg nem valósul a DAREH Társulás regionális hulladékkezelési rendszerének beindítása, ami a háztartási szelektív hulladékgyûjtést fogja jelenteni.
Fontos feladatomnak tartom, hogy mielõbb választ találjak további lakossági kérésekre. Megnyugtató, hogy a tanyagondnoki szolgálat a külterületeken élõk ellátásában milyen hasznos szerepet tud betölteni. Azonban a város külsõ peremterületein élõk, speciális élethelyzetükbõl adódó feladataik ellátásához, mint pl. rendelõintézetbe, kórházba eljutás vagy ház elõtti közterület, mirhó szakasz, saját kert gondozása, milyen nehezen kapnak segítséget.
Tisztelettel köszönöm Gál Antalnak, a Szentesi Családsegítõ Központ igazgatójának kérdéseimre adott kimerítõ tájékoztatását, gondolatunk összetalálkozott abban, hogy a két problémakör, a személyszállítás és kerti, ház körüli munkák, külön kezelendõk.
Jelen helyzetértékelésemet azzal kívánom zárni, hogy helyben, térségünkben szociális területen tevékenykedõ civil szervezetek figyelmébe ajánlom a témát, és kérem, várom véleményüket, javaslatukat, hogyan tudnánk segíteni lakótársaink utóbb megfogalmazott gondjainak enyhítésében.

Dömsödi Mihályné
önkormányzati
képviselõ
visszhang65@gmail.com
06-20/9837-226
www.palmasok.hu (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.