Miért jó a svédmasszázs?

Illusztráció.Testi  –  lelki  harmónia és gyógyítás, miért is fontosak számunkra az ezzel kapcsolatos  kérdések?

Amennyiben  valaki szeretne megszabadulni a stressztõl vagy fájdalmaktól, a masszázs jó megoldásnak tûnik.
A masszázsnak bizonyos betegségek kezelésében és megelõzésében  fontos szerepe van. Jó közérzetet és kellemes kikapcsolódást nyújt, attól függ, milyen célból szeretne masszíroztatni. Az emberi szervezetben minden kapcsolatban van egymással. A terapeutának pedig komoly elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkeznie annak érdekében, hogy pl. a mozgásszervi  problémákat hatékonyabban  tudja kezelni.
A masszázs segíthet az anyagcsere-folyamatok és a regeneráció felgyorsításában. Fokozza a keringést és így csökken a sejtek  közötti  folyadék mennyisége, az ödéma könnyebben felszívódik. Javul a bõr rugalmassága, csökken a fáradtság érzet, javul az  izmok teljesítõképessége. A központi idegrendszerre is jó hatással van a kezelés.
A Svédmasszázs  nyugati  hagyományokon alapul. Hazánkban is egyre népszerûbb ez a közkedvelt masszázs, 5  – fogásos módszer alkalmazása. Kiváló a stressz oldására. A rehabilitációban fontos szerepe van, mert megakadályozzuk az izmok elsorvadását (ízület, reumás, szív és érrendszeri, emésztõrendszeri  tünetek kezelésére és megelõzésére). Egyszerre nyugtató   és serkentõ hatással van az egész  szervrendszerünkre.
Testileg és lelkileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk tõle. Javul a vérkeringés és a nyirokkeringés, ez által  megindul a méregtelenítés és a salakanyagok eltávolítása a szervezetbõl.
Egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. Nyújtások és kihúzások   oldják az izmok és ízületek merevségét. Gyengéd simító, körkörösen nyomó- simító  ritmikus mozdulatokra épül. Nyugtatja a vegetatív idegrendszert.
Immungyengeség esetén is ajánlott, mert a svédmasszázs alkalmazása bizonyítottan jótékony hatású. Segédanyagok lehetnek a masszázshoz: dió-olaj, mandulaolaj,  stb. Nagyon hatásos a gyógynövényes készítmények bemasszírozása.
Ezen kívül sok féle masszázs ismeretes még.
Mindenkinek jó egészséget kívánok 2015 évben is.
Csordásné Ani
természetgyógyász   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.