Meglepetéseket hozott a Mikulás – Lendületes nyugdíjasok

Szemerédi Endréné egy megható családi történetet osztott meg szívhez szólóan a megjelentekkel.A MÁV Lendület Nyugdíjas Klub hétfõn (dec. 8-án) rendezte évzáró Mikulás ünnepségét a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban. A hangulatos összejövetelre meghívott egyesületek képviselõi is ellátogattak, Ludányi István pedig meglepetés produkcióval kedveskedett a megjelenteknek.

Kánvási Erzsébet klubvezetõ ismertette az elmúlt idõszak legfontosabb eseményeit. Bizony, volt mirõl beszámolnia, hiszen az évi tíz klubnap mellett számos szervezett program szolgálja a több mint hetven fõs tagság kikapcsolódását, ismereteik bõvülését. Elmondta, hogy rendszeresen megemlékeznek a tagok jeles évfordulóiról, névnap, születésnap és az ünnepek mindig apropót adnak a találkozásra. Elutaztak a fõvárosi vasutas napra, megnézték a vasutas gyûjteményt, voltak Ópusztaszeren, Kápolnás-nyéken, mivel más vasutas klubok is gyakran teremtenek alkalmat, hogy  találkozzanak, kicseréljék tapasztalataikat a klubvezetõk.

Pásztorné Margitka karácsonyi dalt énekelt.

Elhangzott, hogy rendszeresen részt vesznek a helyi pódium és nyári színház elõadásokon. Fõvárosi opera bérlettel is rendelkeznek, általában négyen látogatják a bemutatókat. Aki teheti, rendszeresen részt vehet kerékpártúrákon, amikor a környék nevezetességeivel ismerkednek.

Mikulás a Mikulás puttonyából.

A klubvezetõ felhívta a megjelentek figyelmét az úszás, mozgás fontosságára, ezért a tagok szervezett tornán, úszásoktatáson is részt vehetnek. Nagyon szeretnek vetélkedni, így Nagymágo-cson, a családi napon évek óta megszerzik a Károlyi Kupát, több fiatal civil csapatot utasítva maguk mögé. Külön megköszönte, hogy a keszthelyi nyugdíjas ki mit tud?-on képviselõik remek eredményeket értek el. Szemerédi Endréné versmondással arany-, míg katonatáncuk bronz minõsítéssel tért haza.

Apró figyelmesség mekkora örömet tud okozni.

Szívesen mûködnek együtt más civil szervezetekkel, így a helyi Vöröskereszttel, vagy az Árpád Szabadidõs Sportklubbal, képviselõik most is jelen voltak. Szép számmal jöttek érdeklõdõk, akikre a jövõben számít tagként a klub. Ilyen Ludányi István, aki nem érkezett üres kézzel. A harkányi Tenkes csárda szentesi zenészeit, ifj. Kállai Lajost és Bódi Károlyt hozta magával, akikkel szívesen muzsikál, így együtt játszottak ma-gyarnótákat most is, a vendégek nagy örömére.
A nyugdíjas klubtagok legközelebb a közös szilveszteri mulatságon találkoznak, amit a központi konyhán tartanak. De már jövõre is szépen telik a naptár a programokkal.

Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

A másik meglepetés a karácsonyi kisvödör, és ami benne megbújt.

Remek hangulatban a csapat késő estig kitartott.

Ifj. Kállai Lajos, Bódi Károly és Ludányi István meglepetés muzsikával lepte meg a tagokat.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.