Év végi hajrá a húsboltokban – Hűség a hazaihoz

A Jókai utcai ABC-ben található mintaboltban.A Brillír Kft. derekegyházi vágóhídján “nagyüzem” van szinte egész évben. Ezekben a napokban különös figyelmet fordítanak arra, hogy a mintaboltjaikban, Szentes, Rákóczi u. 2., József A. u. 14., Jókai utcai Hunor Coop ABC (képen), valamint Csongrádon, Mindszenten és Szegeden is maximálisan ellássák az öszszegyûlt rendeléseket, a növekvõ igényeket.

A kocsonyához pl. legyen elég köröm, fül, farok, füstölt csülök vagy oldalas. Aki a bõrös sertést kedveli finoman fûszerezve, savanyú vagy dinsztelt káposztával, idõben hozzá juthasson a kedvencéhez. Ha az a szilveszteri bõrös malachús, ahhoz. A húsboltok elõrendelést kérnek a helyi friss áruféleségekre nagyobb tételû, vagy speciális igények esetén, mint pl. a szilveszteri malac, amely csak elõrendelésre kapható!

Nem múlhat el a Szilveszter a kiváló derekegyházi roppanós virsli nélkül, amely adalékanyagok hozzáadása nélkül készül.
Persze a korabeli disznóvágások családot, kis közösségeket összetartó hagyományaira már a mai disznótoros vacsorák csak ízeikben emlékeztetnek, a derekegyházi hurka és sütni való kolbász különösen. Érdemes idõben beszerezni ezen hozzávalókat a májassal, disznósajttal együtt.
Ám a kft. boltjaiban természetes-, és mûbelek, valamint fûszerek is kaphatók, gondolva azokra, akik mégsem szakítottak a disznóvágás hagyományaival.
A Brillír Kft. dolgozói megköszönik kedves Vásárlóik egész éves hûségét, jó étvágyat kívánnak az ünnepi finomságokhoz. Legyen teljes, örömteli pihentetõ ünnepük, örömökben és sikerekben gazdag az új esztendõ.
Kép és szöveg:
D. T. (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.