A tél “gyümölcsei” a zöldségcsírák

Mielőtt a szendvicsre szórnánk.Nagyon fontos a táplálkozásunkat kiegészíteni bio zöldségcsírákkal és búzafû levével.

Mivel õsszel és télen kevesebb zöldséget eszünk, ezért kiegészíthetjük a táplálkozásunkat élõ bio csírákkal, amit otthon is elõ tudunk állítani. Nem kell hozzá nagy beruházás, csak egy tál tiszta víz és csiráztatni való magok. Többfajta csíra képes a szervezetünk számára a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat pótolni, ezért nyugodtan fogyaszthatjuk naponta. Pl. vegyesen lucerna, retek, vöröshagyma, repce, here, brokkoli, zsázsa, bab, borsó, stb…
* * *
Fogyasszunk minden nap élõ csírákat és maradjunk õsszel és télen is egészségesek! Csak mellékesen jegyzem meg, hogy télen nagyon jó tevékenység otthon a gyerekekkel,  csíráztatni, látják õk is a magokból sarjadó élet folyamatát. Adjuk meg nekik ezt a lehetõséget, s hogy egészségesen tudjanak táplálkozni. A csírákat persze rászórhatjuk az uzsonnára készített szendvicsekre is.

A csíráztatás házi körülmények között is nagyon egyszerű.

Amennyiben nem akarunk otthon a csíráztatással foglalatoskodni, akkor megvásárolhatóak ezek a csíra magok a Bolt az egészséghez üzletben, ugyanitt a frissen préselt búzafû levét is elfogyaszthatja. Otthoni préseléshez megvásárolhatja magát a búzafüvet, akár heti mennyiségben.
Várok mindenkit nagy szeretettel a Kossuth u. 22. sz. alatti üzletemben!

Ötvösné Éva (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.