Fórumra várják a lakosságot – Mit gondolnak a közösségi együttélés alapvető szabályairól?

A saját háza előtti közterületet mindenki tartsa rendben. fotó dt. A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelettervezet megvitatása céljából november 6-án 16 órakor a városháza dísztermében F Ó R U M O T tart a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal.  

Megvitatásra javasolt témák:

  • Kell-e korlátozni a vendéglátóhelyek nyitva-tartását, ahhoz, hogy a környékben lakók is tudjanak pihenni?
  • Kell-e szabályozni a kerékpáros és görkorcsolyás forgalmat a gyalogosok számára kijelölt területeken, hogy megóvjuk az embereket és az épített környezetünket?
  • Indokolt-e tiltani a gyepen, füvesített területen történő parkolást, védeni a zöld növényzetet?
  • Kötelezővé kell-e tenni az ingatlan-tulajdonosoknak és használóknak a házukban és a házuk előtti területen a takarítást, a rendcsinálást és a síktalanítást, vagy a szabályos trágyatárolást?
  • Helyes lenne-e, ha ismét megtiltanánk a város közterületein a szeszesital fogyasztást?

Ilyen és ehhez hasonló cselekmények esetén – amelyek most nem szabálysértések – lehetőséget ad az önkormányzati törvény, közmegegyezéssel helyi szabályok megfogalmazására, amelyeket pénzbüntetéssel be is lehet tartatni.

A lakossági panaszokat alapul véve a nyár elején készítettek egy rendelet-tervezetet, amely a közösségi hálón meglehetős vihart kavart. Akkor a képviselő-testület javasolta, hogy a kérdést széles lakossági körben vitassák meg. Erre kerülhet most sor, hívják tehát a lakosságot a fentiekben írt fórumra!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.