Múzeumok őszi fesztiválja

A népmese napja.A Koszta József Múzeum is bekapcsolódik szeptember 29. és november 4. között szervezett programjaival a Múzeumok õszi fesztiválja rendezvénysorozatba.

Szeptember 29-én 9 órától “Tapintható mesevilág” címmel Flamann Ildikó fazekas-keramikus kiállításának megnyitója ad apropót a Magyar Népmese Napjának megünneplésére. Ezt követõen, 10 órától hangszerbemutató és táncház várja a gyerekeket és az érdeklõdõ felnõtteket, a Rozsdamaró zenekar közremûködésével.
“Mesterségem címere: könyvkötõ.” Ez alkalommal látogatást lehet tenni az SZVSZ Nyomda Kft. könyvkötõ üzemében október 2-án 14 és 15 óra között.
A folytatásban “Madách Imre – ami a tankönyvekbõl kimaradt” Dr. Bene Kálmán irodalomtörténész rendhagyó irodalomórájára kerül sor október 8-én 10.30 és 11.30 óra között.

Szent Mihály napi rendezvény. 

Kézmûves foglalkozás keretében a “kis tipográfusok” emlékkönyvecskét készíthetnek Kass János grafikái alapján. A foglalkozásra október 9-én 10 és 12 óra között kerül sor.
A következõ program Ybl Miklós építészete elõtt tiszteleg. A tudományos ismeretterjesztõ elõadás idõpontja október 10. 18 óra.
A késõbbi programokra jövõ számunkban viszszatérünk. A részvételhez elõzetes bejelentkezésre van szükség, ami a múzeum telefonszámán lehetséges.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.