Újabb élményprogramok a gasztro piacon

Újra Gasztro piac.Szeptember 20-án ismét kinyitja kapuit a Mûvészetek Házában a Garaboly Gasztro Piac. 10 és 16 óra között az alábbi, újdonságnak számító, új ismereteket nyújtó programok közül is válogathatnak.

A szentesi helyi termelõi piac nem csak azért kiváló lehetõség, mert a családi garabolyt helyi termelõk áruféleségeivel lehet megtölteni, hanem azért is, mert sokat tudnak itt tanulni. A megszerzett ismereteket pedig késõbb aprópénzre lehet váltani.
Így lesz ez szeptember 20-án is, amikor a már sokak által ismert és kedvelt élménykínálat mellé néhány szezonális attrakció is felsorakozik. Ismerkedhetnek pl. a látogatók a hagyományos tartósítás titkaival. Hogyan tegyünk el gyümölcsöket télire úgy, hogy tartósítószert nem használunk? Hogyan savanyítsunk? Érdemes aszalni a télire szánt gyümölcsöket? Megtudhatják a helyszínen, ahogy tanúi lehetnek annak a hosszas folyamatnak, ahogy a szilvalekvár üstben fõzve, elkészül.

Nyárbúcsúztató családi programjuk központi szereplõi ezúttal a gyerekek lesznek. Interaktív mûvészeti foglalkozások várják õket, kipróbálhatják  pl. a tûzzománc készítés fortélyait, de játékos KRESZ vetélkedõ, ügyességi játékok és állatsimogató is a kikapcsolódásukat szolgálja. Együtt énekelhetnek, táncolhatnak továbbá a Tücsök zenekar ritmusaira.

Új fordulatot vesz az ún. közös bogrács ételkészítési hagyomány is. Street Food jelleggel krémlevest, valamint helyi sütésû buciban, bio zöldségekkel, teljesen bio, hazai húsféleségekkel kínált hamburgert kóstolhatnak. Nagyon fontos, hogy a fiatalok megtapasztalják, van különbség, legyen igényük a változtatásra, egészségük védelme érdekében.
S még néhány érdekesség a nap kínálatából: lesz must kóstoló bio szõlészet közremûködésével, itt lesz az orosházi háziszappan készítõ manufaktúra, vásárolhatnak pl. napraforgó mézet is. Nézzenek körül, válogassanak kedvükre!
– dite –  (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.