Látás hónapja az Optic Worldben is!

Ajándék látásvizsgálat.A Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma által közösen létrehozott kampány sok-sok éve,  hogy október hónapot a Látás Hónapjaként kiemeli, és számos üzlet ingyenes látásvizsgálattal, akcióval várja országszerte a lakosságot. 

A szervezõk egy olyan társadalmi célú, országos összefogást hoztak létre, mely által a magyar lakosság látáskultúráját fejleszteni kívánják, és éles látás iránti igényét  szeretnék felkelteni. Ez mindannyiunk közügye, mert megfelelõ látásélességgel biztonságosabban közlekedhetünk, kényelmesebben végezhetjük a munkánkat, és teljesebb életet élhetünk. Az Optic World minden évben csatlakozik a kampányhoz, sõt, már szeptemberben számos akcióval és ingyenes szûréssel áll a lakosság rendelkezésére.
Amennyiben úgy érzi, hogy látása nem kielégítõ, vagy csak egyszerûen kíváncsi, hogy milyen a látásélessége, keresse fel üzletünket Szentesen a Kossuth tér 5. szám alatt,  ahol Dr. Gyovai Judit szemorvos, kontaktológus minden kedden és csütörtökön  9-tõl 15-óráig rendel, szakértõ kollégáink pedig segítenek a megfelelõ szemüveg, illetve kontaktlencse kiválasztásában, és elkészítik azt.
A kezdeményezést az  Egészségügyi Minisztérium is  felkarolta, így különösen nagy támogatottságot élvez a Látás Hónapja.
Az egészséges szem fontosabb a tisztán látásnál. Amikor a szemorvos vagy optometrista a szemet vizsgálja, a tiszta és kényelmes látás mellett az egészségi állapotot is ellenõrzi. A látási problémák megbeszélése után tesztek sorozatával leméri, hogy szükség van-e szemüvegre, kontaktlencsére, és ha igen, akkor milyen erõsre. Azt is ellenõrzi, hogy normális-e a kétszemes együttmûködés, és a közelre fókuszálási képesség. A szem elülsõ részén van a szaruhártya, a kötõhártya, az írisz, a lencse és a szemhéj. Ezeket keskeny fényû mikroszkóppal (réslámpa, biomikroszkóp) vizsgálja. A szem belsejében helyezkedik el a lencse, a látóideghártya, és az azt tápláló hajszálerek. Ezeket ophtalmoscop-pal (szemtükörrel) vizsgálja. E szövetek látványából ki lehet deríteni a szem betegségeit, a cataractát, a glaukómát és egyéb általános betegségeket, mint pl. magas vérnyomás, diabétesz. Elõfordul, hogy gyógyszerek mellékhatása zavarja a látást. A szembetegségek okozta változások lassúak, akár évekbe telnek és gyakran tünetmentesek. A rendszeres ellenõrzés kimutatja és még kezdõdõ állapotban analizálja a problémákat. Így azok jobb eredménnyel kezelhetõk. A felkeresett szemorvosnak vagy opto-metristának mondjuk el a homályos látást, a fejfájást, az égõ, szúró szemeket, vagy a kettõs látást. Beszéljük meg a munkavégzésünk látásbeli követelményeit. Segít, ha elmondjuk, hogy milyen távolságra van a számítógép képernyõje, az íróasztal, a munkaeszköz. Említsük meg a hobbijainkat, vagy amit sportolunk, ha az speciális szemüveg viselését jelentheti. Ezek az információk segítik az optikust, hogy a lehetõ legjobb védelmet adja a szemünk számára. (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.