Nemzetközi szintű eredmények a Tisza Kupán

Balról jobbra Seres András II_hely Szikszai Róbert I_ hely,Kasziba Sz_ Szabadka.Közel negyven éve rendezik meg Szegeden a Nemzetközi Tisza Kupa atlétikai versenyt. Ebben az évben is szerb és román versenyzõk voltak a szép számú magyar mezõny mellett. A szentesi atléták remekeltek a dobószámokban.

A nemzetközi szinten is jó eredménynek számító hatvan méter feletti dobásokkal éles küzdelem folyt a szentesi Seres András, és a nyíregyházi Szikszai Róbert között a férfi diszkoszvetésben. Végül az ebben az évben, a legnagyobb versenyeken ezüst érmet szerzõ Seresnek itt is meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Bár minden dobása hatvan méter feletti volt, végül húsz centiméterrel lemaradva Szikszai mögött,  61,26 méteres dobásával második lett.

A diszkoszvetõ és súlylökõ lányok közül a szegedi Márton Anita, Európa bajnoki bronz érmesünk, messze kiemelkedett a mezõnybõl. Mindkét versenyszámot megnyerte, és súlylökésben Csordás Cintia, diszkoszvetésben pedig Papp Anita és Csordás Cintia állhatott mellette a dobogón. Kocsis Alexandra diszkoszvetésben negyedik lett.

A dobogón az EB bronzérmes Márton Anita mellett két szentesi Papp Anita II hely Csordás Cintia III. hely.

Összességében három ezüst és két bronz érem jutott Szentesre.
Seres András a verseny után elmondta, hogy ez évi célja a hatvan méter túlszárnyalása volt, ez maradéktalanul teljesült. Kilenc versenyen dobott hatvan méter felett, ez biztató a jövõre nézve. Még két jelentõsebb versenyen vesz részt az idén, idõben az elsõ a Nyíregyházán megrendezendõ Nyírség Kupa, valamint a Szentesen szeptember 27-én sorra kerülõ dobóverseny. Szeretne Szentesen is hatvan méter felett teljesíteni.
 B. Sz.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.