Az LMP-re is voksolhatunk Szentesen

Sallai Róbert Benedek és Gurdon LajosSallai Róbert Benedek az LMP országgyűlési képviselője mutatta be a sajtó képviselőinek Gurdon Lajost, a párt szentesi polgármester-jelöltjét a pénteken tartott sajtótájékoztatón.

Sallai Róbert Benedek az LMP programjának legfontosabb, helyben hasznosítható elemeit, mint pl. a munkahelyteremtés szempontjából a mezőgazdasági árutermelés és feldolgozóipar fejlesztésének lehetőségeit vázolta. De beszélt a turizmus olyan erőforrásairól is, amelyek szintén kiaknázásra várnak. A gazdaság fejlesztése szempontjából elengedhetetlen az alternatív energiahordozók, mint pl. a nap- vagy szélenergia felhasználási területeinek gyarapítása. Paks ügyéről azt mondta: ez a beruházás túlságosan nagy forrást von el, éppen a helyi energiatakarékos megoldásoktól.

Nem fordulhat elő, hogy első-, és másodrendű állampolgárai legyenek egy városnak, utalt jobbikos polgármester-jelölt társa gondolataira Gudon Lajos, aki a helyi demokratikus érdekérvényesítés szempontjait tartja szem előtt. Így rendezni kell a városközpont után a perifériára szorult területeken felmerülő jogos igényeket is.  A Petőfi Szálló ügyében pedig nem felelősöket, hanem megoldást szeretnének találni.

Szociális területen jártas emberként nyitottabb a szociális kérdésekre, így polgármesterként mind a rászoruló családok, mind a tehetséges ám hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségét kiemelten szeretné kezelni. Foglalkozott a helyi egészségügy helyzetével is, a kormány által a kórház számára megítélt, ám az utóbbi hetekben elvont támogatás visszaszerzését nagyon fontosnak tartja, ahogy félti a kórház súlyponti jellegének megmaradását is. Rendezni kell megnyugtatóan az orvosi ügyelet működését – tette hozzá.

 Gurdon Lajos a helyi közbiztonság javítása érdekében fejlesztené a polgárőrséget, meggyőződése, hogy nem a büntetés tartja vissza a bűnelkövetőket a bűncselekmények elkövetésétől, hanem az elkövetés és a felderítés között eltelt idő rövidsége. A rendőrség ez irányú tevékenységét tovább kell támogatni – mondta.

Azt is megtudtuk, hogy az LMP képviselőjelöltjeit akkor fogja bemutatni, amikor a 10 egyéni választókörzetben összegyűjtötték a kellő számú aláírást. A munkát folytatják, így várhatóan minden körzetben lesz önálló képviselő-jelöltje az LMP-nek is.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.