Kalandpark kicsiknek és nagyoknak! – Nyári tábor is lesz

Mindenkinek érdemes kipróbálni a kalandpart játékait. Fotó dt. Egy hónapja nyílt meg a szentesi Kurca-part Kalandpark, amelyet azóta több ezren látogattak meg. A kalandpark megálmodójával, és ügyvezetõjével, Bertók Róberttel készítettünk riportot.

– Mik az elsõ tapasztalatok, szentesiek, vagy inkább turisták látogatják a parkot?
– Szerencsére szentesiek és turisták is szép számmal látogatnak el hozzánk. Jó érzés számomra, hogy egy olyan turisztikai attrakciót sikerült megvalósítanunk, amelyet pozitívan értékelnek a szentesi lakosok, és a parkba látogató turisták is – mondta.
– A nyáron magas látogatószámra számítunk, fõképp, hogy a park még nem a teljes élményelem repertoárjával üzemel. Várhatóan jövõ héten indul a Crazy Ball pályánk, és jelen állás szerint napok múlva startol a várva várt héliumos ballon is. Az ország különféle pontjairól érdeklõdnek heti szinten a park és a ballon iránt, ami nem is csoda, tekintve, hogy ilyen jellegû élményelem nincs több az országban – tette hozzá.
– Tartogat-e még a nyár más újdonságot?
– Tervezünk egy tábort, amely minden eddig megszokott tábortól eltér majd. Azt hiszem, akik ismerik az általam kitalált “Harc a Kincsért” ifjúsági kalandvetélkedõt, azok tudják, mire számíthatnak a tábor során. Az elnevezéssel még kicsit várok, hiszen a kalandtábor elnevezés nem fejezné ki a tábor valódi lényegét. A tábort várhatóan két korcsoportban indítjuk, ha megfelelõ létszámmal tudunk indulni. Ebben a kalandtáborban csak olyan jellegû feladatok lesznek, amilyenekkel még nem igen találkozhattak a résztvevõk – vázolta, és így folytatta:
– Korosztálytól függõen a “bentlakásos táborban” lesznek ügyességi feladatok, íjászkodás és egyéb vadász-, térképes feladatok, “kincskeresés”, hosszú távú túrák, táborverési ismeretek, de túlélési gyakorlatok, judo kick boksz, ökölvívás és egyéb önvédelmi taktikák elsajátítása is benne lesz a programban. Több feladatot a kalandvetélkedõben szerzett tapasztalataink alapján találunk majd ki. A táborral kapcsolatos információk jövõ héten felkerülnek a park www.kurcakaland.hu  weboldalára. 
– Az itt látható óriási rendezvénysátrat mennyire tudjátok kihasználni?
– Bár megszûrjük, hogy milyen rendezvényre adjuk ki a sátrat, de elég nagy az érdeklõdés máris iránta. Többek között ebben zajlottak a Szárnyas Napok színpadi produkciói is. Minden hónapra van lekötött program, a születésnapi bulitól a fittness táborig, minden féle.
– A felnõttek, vagy inkább a gyerekek a bátrabbak az élményelemek kipróbálásban?
– A gyerekek bátrabbak, vagy legalábbis vállalkozóbbak ezen a téren. A felnõttek közül pedig a nõk próbálják ki az izgalmasabb élményelemeinket, mint például az óriáshintázást. Ez úton is azt üzenem, korosztálytól függetlenül mindenkinek, hogy legalább egyszer próbáljanak ki mindent a parkban. Egy nehezebbnek tûnõ akadály leküzdése felejthetetlen élményt és hatalmas önbizalmat adhat az adott “kalandornak”!
– Köszönjük a szíves invitálást!
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.