Uniós támogatásból bűnmegelőzési program jött létre városunkban

Plakát világnapra_2014.doc-SzentesA Benignus Közhasznú Egyesület „Közösségben, Biztonságban” című pályázatával 530. 000 forint uniós támogatást nyert a  Szentes Város Önkormányzata mint Közvetítő Szervezet a Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló „Közösség- hálózat” témakörben mini-projektek című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az 545 000 forintos összköltségvetésű program keretében közlekedés-biztonság, vagyon és érték védelem, szórakozás veszélyei (alkohol és drog-megelőzés) témájában előadások kerültek megrendezésre. 2014. május 29-30-án Közbiztonsági vetélkedők valósultak meg.

Az egyesület 2005 óta az Önkormányzattal és a Családsegítő Központtal, Szentesi Rendőrkapitánysággal, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal együttműködésben minden év májusában szervezi és rendezi a Közbiztonsági nap című programját. Pályázati forrásoktól függően elősegíti a társadalmi-bűnmegelőzés fejlesztését.

Jelen programsorozattal a megújult városközponttal kapcsolatosan a városrészre jellemző bűncselekmények megelőzésére helyeztük a hangsúlyt. A programok szervezését és koordinálását az egyesület saját tagjai biztosították. A Korábbi szakmai együttműködések során kialakított kapcsoltatok révén a szakmai előadásokat a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési és bűnemelőzési előadója, a Dr. Farkasinszky Teréz Ifjúsági Drogcentrum munkatársai, valamint a szociális ellátások területén dolgozó szakemberek tartották. A Közbiztonsági akadályverseny lebonyolítása során együttműködtünk az Életjel Kulturális Egyesülettel és a Szentesi Spartacus Szabadidős Sport Egyesülettel, akik az akadályverseny ügyességi feladatinak lebonyolításában nyújtottak segítséget.

Plakát világnapra_2014.doc-Szentes

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.