Óvodai beíratások Szentesen a 2014/2015. nevelési évre

Illusztráció.Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülõket, hogy gyermekük a harmadik életévtõl kezdõdõen óvodai nevelésben vehet részt.

A nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (1) bekezdése szerint: „Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétõl számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, „… az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezõ hároméves és annál idõsebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthetõ.”
Felhívjuk a Tisztelt Szülõk figyelmét, hogy a közoktatási törvény értelmében gyermekük abban az évben, amelyben ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdõ napjától       (2014. szeptember 1.) napi négy óra idõtartamban köteles óvodai nevelésben részt venni.
Az óvodai beíratások idõpontja: 2014. április 23-24-én 07.00 és 17.00 óra között történik a lakóhely szerint illetékes vagy választott óvodában.
Beíratáshoz szükséges dokumentumok:
– a gyermek születési anyakönyvi kivonata,
– a gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványa,
– a szülõ személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,
– a gyermek TAJ kártyája,
– a gyermek oltási kiskönyve,
– gyermekvédelmi kedvezményrõl szóló határozat (amennyiben van ilyen),
– a gyermek halmozottan hátrányos helyzete esetén az ezt igazoló szülõi nyilatkozat,
– a sajátos nevelési igényû gyermekek felvételé-hez a szakértõi és rehabilitációs bizottság javaslata.
A felvételi eljárás eredményérõl szóló értesítést az óvodavezetõ május 26-ig írásban megküldi a szülõnek, illetve a törvényes képviselõnek.
Az óvodai körzetek felvételi körzetei és az alapító okiratok a város honlapján és az óvodákban megtekinthetõek.
A beiratkozásokkal kapcsolatos közelebbi, részletes információk az egyes tagóvodákban, illetve az óvodák és a város (www.szentes.hu) honlapján szerezhetõk be.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.