Befejeződött a Kurca – part Kalandpark beruházás Szentesen

A kalandpark emblémája.2013. december 31. Több éves előkészületet követően idén elindult, és még ebben az évben be is fejeződött a Kurca-part Kalandpark elnevezésű beruházás Szentesen, a Széchenyi Liget mögötti parkerdő területén. A projekt teljes költsége közel 400 millió forint, az összeg 49%-át európai uniós pályázati forrásból, 51%-át pedig önerőből fedezte a beruházó L-Direct Kft.

A rendezvényen jelen volt Szentes Város képviseletében Móra József, az önkormányzat  Ifjúsági és Sportbizottságának  elnöke, Bocskay István az Ipari park referense, és Bertók Róbert, a projektgazda L-Direct Kft ügyvezetője. Bocskay István kifejtette, hogy Szentes nyitott a munkahelyteremtő beruházások irányába, és örömét fejezte ki a régióban egyedülálló turisztikai magánberuházás létrejöttével kapcsolatosan.  Móra József hangsúlyozta, hogy az új létesítmény a város idegenforgalmi, valamint az aktív turizmus kínálatát bővíti, ezzel új munkahelyeket teremt.

Móra József önkormányzati képviselő, az idegenforgalommal is foglalkozó bizottság elnöke a projektzáró rendezvényen.

Bertók Róbert többek között felsorolta a parkban fellelhető élményelemeket, melyek összetétele és száma mindenképpen az ország legkomplexebb kalandparkjai közé emelik a szentesi Kurca-part Kalandparkot. A projekt kialakítása során kiemelt figyelmet szenteltek a gyermekek szórakoztatására is. A tavaszi nyitásra önerőből  finanszírozott  játszótéri elemek és egy homokozó is várni fogja a gyermeket. A park osztálykirándulásoknak, nyári, tavaszi és őszi táboroknak, és természetesen más kísérő eseményeknek is teret ad a közeljövőben. A nyitás a látogatók számára április 05-én lesz. A cégvezető hangsúlyozta, hogy ígéretükhöz hűen a belépő árakat a lehető legjobban leszorították, ezzel az ország talán legolcsóbb belépőjegy áraival várják a látogatókat. A kalandparkról még több információ megtalálható a park hamarosan induló weboldalán, a www.kurcakaland.hu címen.

A mai napon került sor a beruházás ünnepélyes projektzáró rendezvényére Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ emeleti részében (Szentes, Kossuth tér 1.), amelyet helyszíni bejárás követett.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.