Rendeljen a Füsti Cukrász Kft-től – Azok az édes ünnepek…

Ízelítő a termékekből.A bejgli szó jelentése meghajlít. Eredete német, a 19. század második felében terjedt el hazánkban az osztrákok közremûködésével a patkó alakú sütemény.
Tölteléke kezdetektõl fogva a mák és a dió. A népi életben a dióról azt tartották, hogy fogyasztása elûzi a rontást, míg mákot enni azért jó karácsonykor, hogy bõség álljon a házhoz. Azóta is elmaradhatatlan a karácsonyi asztalról a mai, immár kiegyenesített utódja. 

A Füsti Cukrász Kft-nél december 20-tól már kaphatók a fél kilós mákos és diós bejglik, a vásárlók örömére a tavalyi áron. Nagyanyáink receptje alapján készül, és megfelelõ tárolással akár 1 hónapig is eltartható – halljuk Füsti-Molnár Lajos cukrászmestertõl, a cég alapítójától, aki a kezdetektõl készíti a karácsonyi csemegét.
Füsti úr azt kéri a kedves vásárlóktól, idõben adják le rendeléseiket a karácsonyi, szilveszteri süteményekre. Idén is kínálják a fenyõ díszítésére is kiváló mézes apró süteményeket, a megterített asztal díszéül szolgáló mézeskalács házikót, továbbá a negyedkilós sós és édes aprósüteményeket. Figyelmünkbe ajánlja a karácsonyi díszítésû tortákat is. Egy kis “hó”, marcipán fenyõ, hóemberke, melengeti szívünket a látvány. Az íz már csak ráadás. Négy féle finom, eredeti belga csokoládé felhasználásával, kézzel formázott bonbon kapható a cukrászdában, amelyek tovább édesíthetik a szép ünnepi órákat.
A szilveszter is fontos ünnep a cukrászatban. Kedvelt marcipán figurái a bõséget és jó szerencsét hivatottak elõmozdítani. A grillázs malackák idén is két féle méretben készülnek, és a tavalyi áron vihetõk haza.
A rendeléseket személyesen a Kiss Zsigmond utcai cukrászdában, vagy a 63/321-684-es telefonon, valamint a fustikft@postafiok.hu e-mail címen fogadják folyamatosan, a süteményeket december 24-én, ill. 31-én délig kell átvenni. A rendelés természetesen a cukrászda teljes sütemény kínálatából lehetséges.

Kép és szöveg: te. (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.