Esztike néni és a karácsony

Eszterke néni és csapata munka közben.Még néhány nap, és itt a szeretet ünnepe. Akik tehetik, ajándékokat vásárolnak, és akik nem, azok adományokból remélhetik, hogy szebbé és boldogabbá válik az ünnepük. Ha csak nem készítik inkább maguk a meglepetést.

Egyike, aki  adományokat gyûjt és oszt, Ollai Istvánné Eszterke önkormányzati képviselõ, aki most a ruhaosztó helyén, a Kisér utcában szorgoskodik önkéntes segítõivel.
– Közel négyszáz ajándékcsomagot állítunk össze a rászorulók részére. Már idén 18 éve, hogy próbálok segíteni. A város ad hozzá pénzt. A rendelkezésre álló pénzbõl vásároltuk, amit most itt látsz. Közadományként kiegészítést kaptunk Döbrössy Iván és Szarvas Pál cégétõl, ezeket az almákat is ki fogjuk osztani.
A segítõk, Acsay Istvánné, Bugyi Lászlóné, Nagy Lászlóné és Mészáros Bálint – megerõsítik – szívesen végzik ezt a munkát.
– Mit rejtenek a csomagok? – kérdezem.
– Van benne száraztészta, nápolyi, keksz, szaloncukor, de márkás táblás csokoládé is kerül bele. A margarin és az alma is jó szolgálatot tesz a konyhában. A csomagokat december 12. és 22. között fogjuk kiosztani a város szociális ellátó intézményeiben.
Esztike néninek melyik volt a legemlékezetesebb karácsonya?
– Sosem felejtem el azt a 13 évet, amikor gálamûsort szervezhettem a színházban, ill. a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban. Amatõr elõadók léptek fel, mégis megtelt a terem és 240 nagycsaládnak tudtam csomagot osztani.
– Hányan ülik odahaza  körbe az asztalt ezen a karácsonyon?
– Ha jön mind a 11 unokám, néhányan már párkapcsolatban élnek, leszünk legalább húszan. Ilyenkor névnapokat is ünneplünk.
– Mi lesz a menü? 
– Húsleves biztosan, mellé birka pörköltet tervezünk, valamint pulykamell tesiben sütve. A bejglitõl a tortáig számos fajta süteménnyel készülünk.
– Mit üzen az olvasóknak?
– Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, s hogy gazdagon terítet asztalt ülhessenek körül minél többen ezen a karácsonyon. A város lakosságának a mostaninál boldogabb jövõ esztendõt kívánok, és nagyon jó egészséget.
– Mi is viszont kívánjuk, Esztike néninek és kedves családjának.

Kép és szöveg:
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.