Szentesi modell – Egy kis kotkodácsolás?

Bocskay István a szentesi modellrőlSzentes sikere az Élhetõ Közösségek Nemzetközi Világversenyén Kínában tovább gondolásra késztette a város vezetőit. Bizalomról és önbizalomról számot adva összegezték azokat a sajátosságokat, amelyekre – véleményük szerint – Szentes méltán lehet büszke. Ebből született a Szentesi modell.

S hogy legyen Szentesi modell, erre bíztatást kaptak a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati programja által, melynek keretében több határon túli településre is eljuthattak, és bemutathatták, hogyan gondokodnak együtt Szentesen a település vállalkozásaival, azok milyen segítségre számíthatnak, mit takar a közös gazdaságfejlesztési program, amely “Vedd és Védd a Szentesit!” címmel 2009-ben indult.
A tapasztalatokról és a célállomásokon a fogadtatásról Bocskay István, a program mentora, gazdaságfejlesztési referens, az alábbiakat mondta el:

Sepsiszentgyörgyön “Védd a Szentgyörgyit” c. fut hasonló program.

Mert nem elég tojást tojni, kotkodácsolni is kell hozzá…”

Szirbik Imre és Szántai Szilvia.

A másik erősségünk a termál energiában rejlik, a város elkötelezett a megújuló energiaforrások, mint pl. a napenergia, hasznosításában is. Igyekszik kihasználni azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek az energiahatékonyság szempontjait szolgálják.

Szántai Szilvia pályázati referens a Renergy programról is beszélt.

Szirbik Imre polgármester összegzésként a megmérettetés fontosságát hangsúlyozta, hiszen így tudhatjuk meg, hol tartunk önmagunkhoz és másokhoz képest. Nem könnyű azonban megértetni a szándékot, elfogadtatni az apró eredményeket, amelyekkel a helyi gazdaság szereplőit újabb és újabb munkahelyek létesítésére szeretnék ösztönözni.

Korábban kishitűségből nem pályázott az önkormányzat a LivComon.

Kép és szöveg: dt.  

Szirbik Imre polgármester és Mészáros Zoltán vezérigazgató a Hunor Coop  Kála Áruházának bejáratára helyezi ki a Vedd és Védd a Szentesit emblémát 2009-ben.

Mészáros Zoltán és az embléma. 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.