A Rotary ismét jót tett – Tapintható láthatatlan térplasztika Csongrádnak

Kovácsné Gila Erzsébet az előző elnök köszönti a megjelenteket.Szeptember 27-én került sor Csongrád főterén a Szentes-Csongrád Rotary Club kezdeményezésére készült, a belvárost ábrázoló tapintható láthatatlan térplasztika átadására. Az alkotás Losonczy Áron, az üvegbeton feltalálójának, valamint Lantos Györgyi és Máté István szobrászművészek közös alkotása.

Az ünnepség képes, hangos beszámolója:

Kovácsné Gila Erzsébet korábbi elnök köszöntője.

Gyengén látók, rotarysták az ünnepségen.

Csongrád polgármestere, dr. Kőrösi Tibor megköszönve az alkotást, hangsúlyozta, hogy az az önzetlenség jelképe. Ritka, amikor azzal keresik meg a polgármestert, mit segíthetünk, mire lenne szükség. A Szentes-Csongrád Rotary Club ezt tette, és összefogással még hozzáadott egy alkotást e szép város látnivalóihoz.

A polgármester gondolatai.
 Dr. Kőrösi Tibor  polgármester üdvözlő beszéde.

 A Rotary jelmondatait idézve a kormányzó a cselekvő humanizmus legszebb példájáról beszélt az alkotás kapcsán. Majd utalt arra, hogy a 108 éves múlttal rendelkező szervezetük fennállása óta  miért és mióta készülnek ilyen alkotások immár Magyarorságon is.

Dr. Sólyom Bódog kormányzó köszöntője.

A kormányzó az előzményeket is felidézte.

Vaskóné Kiss Éva a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Szervezete elnökének köszönete.

Vakok és gyengénlátók nevében köszönet.

 A térplasztika feliratozását is segítették, valamint üzenetet helyeztek el a jövőnek az egy héttel korábbi alapkő letételkor.

Horváth István elnök a Rotary elhivatottságáról, céljairól, az alkotásról.

Horváth István club elnök beszéde.

 Szólt az alkotókról, a térplasztika elhelyezése szempontjából meghatározó sajnálatos eseményről és a Rotary céljairól. Arról, hogy Mészáros Zoltán club tag, korábbi elnök kezdeményezésére létesült a szentesi, majd a csongrádi térplasztika.

Láthatóvá válik a láthatatlan. Ime Csongrád látható belvárosa.

Vakok és gyengénlátók ismerkednek Csongrád jeles épületeivel.

Fotók: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.