A Szentes Junior Football Club – A szentesi labdarúgásért

A klub emlémája.Tisztelt Sportszeretők!  Engedjék meg, hogy egy pár gondolatban bemutassuk Egyesületünket, ami azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szentesi és környékbeli gyermekekkel megszerettesse a labdarúgást, és egy sport jövőképet mutasson a fiataloknak, korlátok nélkül bármilyen szinten.

A HSZATÁK Junior FC két labdarúgó klub fúziójából jött létre, kimondottan utánpótlással foglalkozó labdarúgó egyesület.
Az edzéseket az első időkben kb. 30-40 gyermek látogatta. Későbbiekben a szakmai munka és a toborzók hatására egyre több gyerek jelentkezett hozzánk, így el kellett gondolkodnunk a folytatásról, az előrelépésről.
2009 nyarán egy új szakmai vezetés vette át az irányítást, fiatalos lendületet hozva a szakosztály életébe; mert a létszám (mely ekkor 70-80 fő) már megkívánta, hogy nagyobb célokban merjünk gondolkodni. Beneveztünk az MLSZ által kiírt Bozsik Programba, mely a 7-10 éves gyerekeknek négy korosztályban ad lehetőséget focizni. Ezzel egy időben szintén az MLSZ által kiírt U16-os korosztályban is beneveztünk a Csongrád megyei bajnokságba, ahol rögtön bajnokságot tudtunk nyerni.
A közte levő korcsoportok ez időben különböző tornákon vettek részt, ahol szép sikereket értek el.

Klubünnepség a legügyesebbek elismerésével.

Az áttörés 2012 szeptemberében következett, miután a hosszú várakozás és tárgyalásokat követően be tudtunk kerülni az INTER-LIGA Nemzetközi Bajnokságba.
Jelenleg a következő helyeken képviseljük szakosztályunkat, városunkat, országunkat: Szentesen hat óvodában, közel 150 gyermeknek tartunk edzéseket heti rendszerességgel, térítésmentesen.
Két iskolában heti két alkalommal tartunk foglalkozásokat közel 60 főnek térítésmentesen. Az U7, U8, U9, U10-es csapataink a Bozsik Programban és az INTERLIGA sorozatban szerepelnek. Az U12-es csapat az MLSZ által kiírt Csongrád megyei bajnokságban játszik (ezt idén megnyerte). Az U14-es csapat szintén a korosztályos bajnokságban szerepel (ezt idén megnyerte). Az U16-os csapat a bajnokságban harmadik lett. Így jelenleg hozzávetőleg 250-300 gyermekkel foglalkozunk.
Meg szeretnénk említeni, hogy a Hódmezővásárhelyi Akadémia öt gyermeket vitt el tőlünk az U16-os korosztályba, és Ők meghatározó játékosai az NB I.-es csapatnak.
Az U12-es csapatunkból a felcsúti Puskás Akadémia is kiválasztott egy gyermeket, aki tagja a szűk keretnek. Büszkék vagyunk rájuk!
2013-ban új lendületet vett az Egyesület: sikeresen pályáztunk TAO-s támogatásokra, így következő nagy célunk, ami az évértékelő díjátadó ünnepségünkön is szóba került (fotón); eljött az ideje, hogy az Egyesület egységes képet mutasson a rendezvényeken, egyen sportfelszerelésben jelenjen meg, méltón eredményeihez és céljaihoz.

Ettől az évtől az Egyesület neve: SZENTES JUNIOR FOOTBALL CLUB.
Az Egyesületünk támogatja és elősegíti a város azon törekvését, hogy egy nagy méretű műfüves labdarúgó pálya felépüljön településünkön, ami egy erős bástyával egészíti ki a város sportturisztikai koncepcióját.
A következő bajnokság augusztus 17-én kezdődik, ezért Egyesületünk az edzéseit július 22-én kezdi meg, Ettől a bajnokságtól új edzője is van csapatunknak Kerepeczki Csaba személyében, aki kiegészíti edző-keretünket, melynek tagjai: Vadász Béla, Jernei Csaba, Szőllősi Ferenc, Jabniczky Sándor, Némethy László.
A Szentes Junior FC csapatai a következő bajnoksági szezonban U8-U13-ig az INTERLIGÁBA neveznek, az U14, U16 és U19 a megyei bajnokságban indul és párhuzamosan szerepelnek dupla korosztályokkal a Bozsik Programban is. A megfelelő utánpótlás érdekében a jövőben is hat óvodában oktatunk labdarúgást a gyermekeknek.
A Szentes Junior Football Club vezetősége nevében:

Szabó Zoltán Ferenc
elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.