Neves gasztronómus látogat Lapistóra – Wellness hétvégéért játszanak a hölgyek

Anita & Tamás.Immár  hatodik alkalommal rendezi meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület július 27-én a Lepényváró Fesztivált Lapistón.

A program hagyományos helyszínen, a Május 1. Agrár Zrt. irodája környékén és a kis falu kultúrházában 15 órakor kezdõdik. Neves gasztronómus vendégünk, Frank Júlia lesz a beszélgetõ partnerem, aki több mint száz szakácskönyvet írt eddig, és ezért több ezer ételt kóstolt végig. Arról is kérdezem, találkozott-e pályája során a lepénykészítés  különleges fortélyaival.
16 órakor az iroda épületben a lapistói Barakonyi Péterné kézimunkáiból nyílt kiállítást Hankó Györgyné néprajzi gyûjtõ, néptánc pedagógus ajánlja az érdeklõdõk figyelmébe. Majd a program Táncházzal folytatódik, melyhez a muzsikáról Balla Tibor tekerõs népmûvész gondoskodik, ezután Sándor Mátyás citerán játszik.

Négy Évszak Termálüdülő  - Wellness elérhető áron!

17.20 órakor veszi kezdetét az idei Gazdaasszony olimpia gyakorlatias vetélkedõ, amelynek célja és rendeltetése feleleveníteni hajdani gazdálkodási, háztartásvezetési szokásokat, és azokból minél többet megismertetni, hiszen ma is hasznát vehetjük egyre inkább  ennek a tudásnak. A minden eddiginél látványosabb vetélkedõ különlegessége, hogy nyertese és párja négy napra a csokonyavisontai Négy Évszak Termálüdülõ vendége lesz, és élvezheti annak wellness programját. Ám a többiek is hasznos, értékes díjazásban részesülnek a Gyermely Zrt, a Heuréka Bõrdíszmû-, Játék és Ajándék Üzlet, valamint a Bolt az Egészséghez Üzlet jóvoltából. 
A vetélkedõre a helyszínen 1 tányér saját készítésû lepénnyel lehet nevezni! Minden játékos hozzon magával egy fejkendõt! Más egyéb kellékeket mi adunk.

Az estébe haladva egyre inkább a felhõtlen szórakozásé lesz a fõszerep. A közönség bevonásával Élõszobor show, majd a Semiramis Orientális Tánciskola hastáncosai, köztük bajnok táncosok bemutatójára kerül sor. Az est záró produkciója Ágoston Anita és H. Varga Tamás “Az élet csak kabaré” c. zenés, interaktív táncoltatós show mûsora lesz.

Finom túrós lepény

Anita szinkronszínész és elõadómûvész már ismert a közönség számára, mûvésztársa azonban még kevésbé. A fiatalember a Gyõri Nemzeti Színház fiatal tehetsége, emellett a fotómodellkedést is kipróbálta már. Ezúttal együtt énekelnek, táncolnak, és a humornak is fontos szerepet szánnak.
Közben több féle lepény és más, házi készítésû finomságok kóstolására lesz lehetõség folyamatosan. Édesség, fagyi, üdítõ, lepény vásárolható a helyszínen. Megtekinthetik az irodán a Május 1 Mgtsz történeti kiállítását, és a gyerekekre is gondolunk egy speciális játék keretében.
Várunk mindenkit õszinte nagyrabecsüléssel. A városból a külön autóbuszjárat 14.30 órakor indul, amely a rendezvény végén, kb. 21.30 órakor érkezik vissza. Elõzetesen a 06-20/9837-226-os telefonon lehet rá jelentkezni.
Köszönjük minden támogatónk, tagtársunk, barátunk segítségét, közremûködését. Büszkék vagyunk arra, hogy nehéz költségvetési helyzetében nem vonunk el forrásokat a város felbecsülhetetlen értékû központosított közmûvelõdési elképzeléseitõl. 

Dömsödi Teréz
szervezõ

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.