Kulturális élmények, bővülő ismeretek jegyében – Kiséri Napok összegzés

Vetélkedő a II. sz. Idősek Klubjában..Nyolc helyszínen zajlottak az idei Kiséri Napok rendezvényei, melyeken összesen közel hatszázan vettek részt.

A három kiséri óvodában és a Bölcsõdében vidám gyermekdalokkal és mesékkel varázsoltak mosolyt vendég elõadóink a gyerekek arcára. Az óvodások közösen emlékeztek meg a Madarak és Fák napjáról is, persze minden óvodában a saját kreativitásuk, ötletük alapján, egyéni módon. Így papírból, tojástartóból készült kismadarak váltak a közös játék szereplõivé. A Szent Anna utcai Óvodások pedig tapétacsíkokra festettek, amelyek a sok esõ ellenére még most is szépen tartják magukat az óvoda kerítésére rögzítve.
A II. sz. Idõsek Klubjában olyan ismereteket idéztünk fel az idõsek klubjai által delegált vetélkedõ csapatok tagjaival  közösen, amelyeket az unokáknak is érdemes megtanítani. A téma a kertápolás mellett a baromfi fajtákra is kiterjedt. A vendéglátó Nagyörvény utcai klub versenyzõi nyerték ugyan a vetélkedõt, maguk mögé sorolva a Horváth Mihály utcai és a Munkás utcai klub játékosait, azonban mind a kilenc csapat élvezettel vett részt a közös munkában, a feladatok szép régi emlékeket, családi élményeket is felidéztek.
A május 10. és 15. közötti programsorozat állomása volt a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola is, az intézmény 9-10. osztályos diákjai rendhagyó földrajz óra keretében látogattak el az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomására, hogy bepillantást nyerjenek a Szolgálat munkájába, ismerkedjenek a meteorológusok mindennapjaival. A kiránduláson kísérõ tanárokkal együtt ötven fõ vett részt, az itt közölt felvételt a látottakról készítették. Aszalos István meteorológus a mérõmûszerek mûködésérõl beszél a fiataloknak.
A Kiséri Napokat szervezõ Mosolygósabb Régióért Egyesület rendhagyó közgazdasági órát ajándékozott a Horváth Mihály Gimnázium tanulói számára. Kánvási Katalin közgazdász, igazságügyi adó- és járulékszakértõ rövid szemléletes videofilm segítségével illusztrálta a tanulók számára, hogyan jött létre a pénz, és az arra épülõ bankrendszer. Ám fontos információkat hallhattak a diákmunka vállalásról, valamint a diákhitel buktatóiról.
Ebben az évben is sor került a Háziipari Szövetkezet dolgozóinak találkozójára. A jó hangulatú, vacsorás rendezvényen felidézték a jelenlévõk a szentesi szõttes történetét. Ezúton adjuk közre, hogy keresünk hajdani kézi-szövõszéket. Akinél még van odahaza ilyen, kérjük, jelentkezzen szerkesztõségünk 06-20/9837-226-os telefonján.
A rendezvények részletes beszámolói az alábbi linken találhatóak: http://www.-varosivisszhang.hu/?cat=20. Ezúton is köszönjük támogatóink: Bolt az Egészséghez Üzlet, Hungerit Zrt., Politrend Kft., Városi Szolgáltató Kft., Sz-Trans Bt., Tejszolg-Szentes Kft. felbecsülhetetlen értékû segítségét, az intézmények vezetõinek pedig a közremûködésüket.    
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.