Varga-Bringa Kupa… és más érdekességek kerékpárosoknak

A gyorsaság mellett az ügyesség is számít a versenyeken.jpgA Varga-Bringa Kerékpárszaküzlet tulajdonosa, Varga Lajos a sportos életmód híve, maga is rendszeresen fut és kerékpározik. Gyakorlott versenyzõként is komoly tapasztalatokkal rendelkezik, így szívesen ad mind elméleti, mind gyakorlati tanácsokat a jövõ fiatal reménységeinek.

A jó idõ beköszöntével a versenyszezon is kezdetét vette. Varga Lajos elsõként az országos kerékpáros maratonokat említi, Szilvásváradon, a Duna mentén, a Bükkben és a Mátrában a tavasztól õszig tartó megmérettetés kijelölt útvonalain sok fiatal, köztük szentesiek is rajthoz állnak a sport- és természetszeretet jegyében. Egy jó MTB kerékpár, alapos felkészülés és persze nem kevés pénz kell a részvételhez, ám az élményért mindenképpen megéri nevezni – teszi hozzá.
Ám akinek a mara-tonok még komoly kihívást jelentenének, a kisebb helyi versenyeken is megmérettethetik magukat. Ilyen volt június elsején a Hármas-Körös Gáti Futóverseny, amelyre nyolc szentesi fiatal készült fel, de sajnos, az idõjárás miatt nem tudtak részt venni.
A Legrand sportegyesülete szervezésében a budapesti K&H futómaratonra is összeálltak a váltó tagjai, s ezen a hétvégén, június 9-én eldõl, milyen eredménnyel szerepelnek.

A legbátrabbak nyeregben maradnak.

Ám Varga Lajos számára minden évben az õsz folyamán, ez évben október 6-án hetedszer sorra kerülõ Varga-Bringa Kupa kerékpáros verseny (képen) rendezésében részt venni, jelenti a legszebb kihívást. A helyi terepviszonyok adottságait jól kihasználó verseny iránt évrõl-évre nagyobb az érdeklõdés. Ki-ki képességeinek megfelelõen birkózik meg a komoly akadályokat rejtõ távokkal, a következõ versenyre felkészítõ tapasztalatokkal, kellõképpen elfáradva teljesítve azt.
A versenykiírást, az elõzõ versenyekkel kapcsolatos információkat, képeket a Varga-Bringa Kerékpárszaküzlet Facebook oldaláról, valamint a www.jupat.hu oldalról is el lehet érni.

Vadregényes környezetben kerékpározni.

S még egy érdekesség: Szent Iván éjjelén a Koszta József Múzeumban megrendezendõ kerékpár-történeti kiállítás is hívogat minden profi és amatõr kerékpárost. A kiállítás anyagához Varga Lajos is hozzájárult néhány békebeli régiséggel és ritkasággal.       – te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.