Közoktatásért Díj Keller Jánosnénak

Csoportkép a lengyelországi Lodzban rendezett Moderntánc Világbajnokságról 2010-ben. A Csongrád Megye Közoktatásáért Díj annak az egyénnek és közösségnek adományozható, aki az oktatás területén a megyében vagy a megye érdekében kimagasló eredményt ért el. Az ifjúság körében kimagasló oktató-nevelõ munkát végzett, vagy munkája eredményeként tanulói megyei, országos vagy nemzetközi sikereket értek el, illetve tudományos eredményével hozzájárult a megye tudományos, gazdasági eredményeinek növeléséhez.

Az elismerés átadására a Pedagógus Nap alkalmával került sor. Az idei kitüntetett Keller Jánosné pedagógus, pályafutását Szentesen óvónõként kezdte, majd a Koszta József Általános Iskolában tanított, ahol igazgatóhelyettes lett. 1999-ben megalapította a Jövõnkért Alapfokú Mûvészetoktatási Intézményt, ahol több száz növendéke a képzõ- és iparmûvészet, szín- és bábmûvészet és táncmûvészet különbözõ tanszakain részesül mûvészeti képzésben.
Az õ és egyben az iskola hitvallása és célja, a kreatív személyiségformálás mellett, a gyerekek, fiatalok és felnõttek mind szélesebb körében a mûvészetek iránti fogékonyság, a tehetséggondozás, a hagyományok ápolása, népi kultúránk értékeinek továbbvitele. Ehhez kapcsolódóan az iskola a népi, kézmûves mesterségek szakmai képzését vállalja fel. Az intézmény létrejötte óta bizonyítja az alapításkor kitûzött célok következetes és hosszú távú megvalósításának tényét, melyet kiváló szakemberekkel old meg.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.