Megtanítom az unokámnak…

Pillanatfelvétel.A Kiséri Napok következő helyszíne a II. sz. Idősek Klubja, amely a “Megtanítom az unokámnak” c. vetélkedőnek adott otthont május 13-án hétfőn délután.

A vetélkedőre meghívást kapott, és képviseltette is magát minden a városunkban működő klub, amely Szentes Város Gondozási Központja foglalkoztató intézménye, így a szervező Mosolygósabb Régióért Egyesület képviselőivel együtt kilenc csapat versengett a Hungerit Zrt. értékes ajándékaiért.

Vajon mi lehet a megoldás.

 Dömsödi Teréz és Füredi Zsuzsa játékvezetők amellett, hogy gondolkodásra késztették a résztvevőket, sok új és hasznos információval is szolgáltak számukra, amelyeket tényleg érdemes az unokáknak megtanítani. A vetélkedő témáját a kertészkedés és egyéb ház körüli munkák adták, amelyek az otthon, a család ellátásának egészséges viteléhez szükségesek. Így a résztvevő három fős csapatoknak három válasz lehetőségből ki kellett találni gazdasági és kerti növényeink legfontosabb jellemzőit. Fel kellett ismerniük növényi részekből haszonnövényeket, tyúkfajtákat és elnevezésüket kellett párosítani. Pihentetőül pedig sajátos zenefelismerő és saccoló feldatatot is kaptak. Hasznos információkat ismerhettek meg a Hungerit MentalFitol tartalmú termékeiről, továbbá kerti praktikákat is felidézhettek elfeledett, ám újra divatba jövő eljárásokról, növénykultúrákról.

A Kisériek feszült figyelemben.

A vetélkedőt a harmadik helyen, nagy küzdelem után a Liliom nevű csapat zárta. Pintér Istvánné, Rákóczi János és Posztós Károlyné a Munkás utcai klubból érkezett. A második helyezést az I. sz. Horváth Mihály utcai intézmény Katicái, Jaczkó Istvánné, Béni Lajos és Csatári Györgyné szerezték meg. Az első helyen a házigazdák, a Nagyörvény utcai II. sz. klub Rozmaring csapata végzett. Böszörményi Istvánné, Konkoly Mihályné és Balogh Sándorné a tyúkfajták felismerésében hibátlanul teljesített, ez hozta meg számukra a győzelmet.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

 

A Mini manók sokat készültek, most mégis sokat tanultak.

Füredi Zsuzsi segített a vetélkedő levezetésében A Liliom csapat úgy döntött, elkészült.

A Mosolygósabb Régióért Egyesület Csipet csapata keményen küzdött, mégis lecsúszott a dobogóról.

 

A Rozmaring csapat végül tökéletes megoldást adott.

A sarokban a Háromperháromasok pihennek kicsit.

A 9. sz. Dominó csapat növényfelismeréssel van elfoglalva.

A Liliom csapat a Munkás utcai klubból érkezett és a III.helyen végzett.

A Katicák a II. helyen végeztek, a háttérben a 7-es Kenguru csapat tagjai is láthatók.

Az I. helyezett Rozmaring csapat a házigazda II-es klub csapata.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.