Mosolygós hálózat

Illusztráció.jpgBízva abban, hogy a Mosolygós hálózat projektnek csak  az elsõ félideje zárul le május végével, ezért úgy gondoltuk, feltétlenül helye van az értékelésnek.

A hálózatban részt vevõ civil kezdeményezések, az Életjel KKSE, a VE-GA Szövetség, a TIT helyi szervezete, a Gilicze László Emlékalapítvány, valamint a Thalész Informális Ifjúsági Csoport nem csak a gesztor Mosolygósabb Régióért Egyesület tevékenységét ismerte meg tüzetesebben, hanem a résztvevõk egymás elképzeléseit illetõen is képbe kerültek. Látják a kapcsolódási pontokat és ellentmondásokat egyaránt.
Építõ vitákkal, zavartalanul folyt egy éven át a tartalmi munka. A nyertes pályázat ugyanis lehetõséget nyújtott arra, hogy a szervezeti ötletek, tervek megvalósuljanak, s mindannyian egy homokszemnyit hozzáadjunk a nagy egészhez. A hat szervezet együttmûködésének köszönhetõen városi intézmények, a város határain innen és túl civil szervezetek váltak a projekt közvetlen, vagy közvetett haszonélvezõivé. Száz feletti a nagyságrend.
Javult a résztvevõk kommunikációja. A Városi Visszhang és internetes oldala részletesen foglalkozik a hálózat tevékenységével. A tájékoztató programba korrekt módon kapcsolódott be a városi Civil Televízió, a Szentesi Élet, a Délvilág, a Szentesi Mozaik internetes újság és a helyi Szuperinfó is.

A_gitár_tanszak_növendékeinek fellépése a Brusznyai emlékünnepségen.jpg 

A kellõ lendületû indulást követõen látjuk azokat a minket körülvevõ problémákat és anomáliákat, amelyek a jövõbeni tevékenységünkre akaratlanul is hatással lehetnek. Ezért a jövõ nagy kihívása a hálózat számára az érdekérvényesítés eszközeinek feltárása és alkalmazása. Tovább vinni és még erõteljesebben képviselni a pozitív gondolkodás életérzését, sikerélményhez juttatva fiatalok és idõsebbek tucatjait. Közremûködni az önkéntes szemlélet, és az önkéntesen végzett munka népszerûsítésében.
Bõven akad tehát feladat a folytatáshoz, s szerencsére a szándék is adott. Lapunkon keresztül a továbbiakban is biztosítjuk a helyis civil szféra nyilvánosságát, forduljanak hozzánk bizalommal. S bízunk benne, hogy õsztõl ez a rovat is újra indulhat.
Addig is – remélve, hogy sikerült, és a jövõben is sikerül  értékeket közvetíteni – megköszönöm minden résztvevõ szervezetnek a gondos munkáját, partnereink sokaságának a segítõ együttmûködést. Az NCA Kollégiumainak támogatását.
Dömsödi Teréz elnök
Mosolygósabb
Régióért Egyesület

A rovat az NCA Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma támogatásával készült.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.