Siter – Síter

Siteri_táncosok1.jpgMájus 9-10-én rendezte meg a szentesi székhelyû Mosolygósabb Régióért Egyesület a XII. Kiséri Napok & II. Só Fesztivál nagyrendezvényét, amelyre az erdélyi Siter nevû kistelepülés képviselõi is ellátogattak. Eljöttek táncosaik, akik hangulatos mûsorukkal lepték meg a közönséget.

1899-1900 fordulóján száz szentesi család települt át az erdélyi Siterbe. A közös gyökerek nyomán ápol testvérkapcsolatot a szentesi civil szervezet a siteriekkel. Külön érdekesség, hogy ugyanebben az idõben épült ki a nagyrendezvény helyszínét adó Kisér városrész Gergely utcától délre esõ része, amely évtizedeken át viselte a Síter megnevezést. (Kicsit azért is szeretnénk tenni, hogy ez a határrésznév teljesen ne vesszen ki a köztudatból.)      
A nagyrendezvénynek rimaszombati fellépõje is volt Pákó Mária elõadómûvész személyében, aki felvidéki költõk verseit adta elõ saját megzenésítésben, gitárjátékával kísérve.
Az erdélyi vendégek ez év augusztusában viszontlátogatásra hívták a vendéglátó egyesület képviselõit, amelynek örömmel tesznek eleget. 

A rovat az NCA Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma támogatásával készül. Az egyesület határon átnyúló programjait az NCA Nemzetközi Kapcsolatok, EU Integrációs Kollégiuma támogatta.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.