Ember az emberrel találkozott

Nyitott_Kapuk_programon1.jpgA május nagyon mozgalmas hónap a város életében. Minden hétvégére jut valami érdekes és színvonalas program. Ballagás, vagy a Kiséri napok színes rendezvényei, Pünkösd. A családi ünnepekrõl nem is beszélve, anyák napja és hónap végén a gyereknap, ezernyi rendezvénynyel. Ennek talán elõfutára a strandnyitó buli a Civil Térrel, sok lurkó és felnõtt örömére.

Közben városunkban erdélyi küldöttség járt, a „Nagybányai Esperando Asociatia” képviselõi, vezetõi és munkatársai.
Az egyesület tagjai nyáron egy hetet töltöttek itt, közben megtapasztalhatták a lovas terápia jótékony hatását. Õsszel nemzetközi konferenciára hívtak bennünket, felkérve elõadástartásra. A márciusi találkozás után a „Szentesi Jó úton – Lóháton Alapítvány” rendezett szakmai programot, „Nyitott Kapuk” címmel, aminek a Gondozási Központ Horváth Mihály utcai székhelye adott otthont.
A kétnapos rendezvény ünnepélyes megnyitójára a lovardában került sor, ahol Kézsmárki Piti Irén lovas-terapeuta irányításával a terápiára járó gyerekek tartottak lélegzetelállító bemutatót. Másnap a tudományé volt a fõszerep, elõadásokat hallottunk a vendégek részérõl és a szentesi alapítvány tagjaitól, támogatóitól. A helyet adó intézmény bemutató foglalkozással színesítette a napot, bizonyítva, milyen ügyesek a gondozottaik.

Nyitott_Kapuk_programon.jpg 

Nagyon kedves színfoltja volt a napnak, amikor az érintettek meséltek, mit jelent nekik ez a terápia, mutatva értékes díjaikat. A résztvevõknek elég volt látni a csillogó szemüket, amikor beszéltek a fiatal elõadók, Anikó és Feri. Nyelvi nehézségünk nem volt, mert egész nap  fordított a küldöttség egyik tagja, Jutka. Köszönet érte most is, nélküle nehezebb lett volna a megértés.
Az egész rendezvényt az õszinte szeretet, segíteni akarás és jóindulat szõtte át.
A két egyesület a továbbiakban is tervezi a közös munkát, mert ahogy az egyik résztvevõ fogalmazott a nyáron: “Hegy a heggyel nem, de ember az emberrel találkozik”.
Így történt ez most is, hirdetve a segítõszándék még nem halt ki az emberekbõl. A rendezvényt támogatta az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma, Bgkvalitás Pályázatíró és Mérnöki Kft., Erika és Béla Szolgáltató BT., Gondozási Központ, Herba Kereskedelmi Rt. és a lovarda tulajdonosa, Jáger János. Köszönöm a rendezõ alapítvány nevében a segítségüket, emberségüket és azt, hogy hozzájárultak egy szakmai találkozó eredményességéhez, feledhetetlenségéhez. Úgy érzem jó irányban haladunk a terápiás ló, Kajás hátán, az önzetlenül segíteni tudó szakember: Írén, és lelkes segítõi  közremûködésével.
füredi zsuzsa

A_gyakorlatban.jpg

"A Mosolygós Hálózat" cikksorozat az NCA Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma támogatásával valósul meg.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.