Aktualitások horgászoknak – Késik a szemétszedés

PecaSuli a gyakorlatban a vízparton.Tisztelt Horgásztársaim! Itt van a május, a pontytilalom ideje és persze más fajokra is van tilalom, de sokunkat a ponty tilalmi ideje érdekel jobban. Sajnos az idei horgász szezon a megszokottnál késõbb indult a szokatlanul rossz idõ miatt, ezért a tilalomig szinte csak egy hónapot lehetett horgászni.

A tavaszi szemétszedés is elmaradt, az új idõpont június elseje szombat, ekkorra  tervezzük. Találkozzunk az egyesület székházánál 7 órakor, mindenkit szeretettel várunk. Aki teheti, autóval jöjjön, és ha tud, utánfutót is hozzon. Érdemes még védõ kesztyût is magatokkal hozni. A szemétszedés ideje alatt horgászati tilalom nem lesz, hiszen javában benne vagyunk a szezonban, és a napi jeggyel hozzánk látogató horgászokat kellemetlen helyzetbe hoznánk.
Darabos János horgászmesterünk folyamatos munkájának köszönhetõen, és persze azoknak is, akik segítenek neki, a törpeharcsa varsák szép mennyiségû “apró bajszostól” szabadítanak meg minket (2. kép). A 26 varsában 50-60 kg törpeharcsa van egy-egy ürítés alkalmával.

A PecaSuli pillanatfelvétele.

Lezajlott a peca suli (1. kép) Tóth Csaba szervezésével, ahol kevesebb gyermek érdeklõdött ugyan, mint tavaly, de annál lelkesebben sajátították el az alapokat. Különbözõ elõadásokat hallhattak a gyerekek, melyben Barna Viktor, Egedi Róbert, Király József, Darabos János voltak segítségünkre, valamint a Horgászáruház csalival és etetõanyaggal támogatta a gyermekek horgászatát.

A törpeharcsa varsák terméséből.

Figyelem Gyerekek! Május 26-án vasárnap Gyermek napi horgászverseny lesz. Jelentkezni az egyesületünk székházában, vagy a helyszínen lehet. Nevezési díj nincs! A verseny 16 órakor kezdõdik.
Lezajlott Sóti Szilárd kiváló szervezésében az idei baráti harcsafogó verseny, amirõl tényleg elmondható, baráti, hiszen a legjobb hangulatú versenyek egyike, ami Szilárdnak és segítõinek köszönhetõen minden évben 2-3 alkalommal sorra kerül. A mostani verseny eredménye, ha nem is rekord fogás, de akadt két harcsa a horogra. A második helyen Szilágyi László és Bugyi József  1500 g-mal, az elsõ helyen Verók Péter és Tóth Attila végzett 4500 g-os bajuszossal.
Sokan kérdezik, hogy mikor kap friss vizet a Kurca? Ha a folyók vízszintje eléri azt a szintet, amikor biztonsággal átemelhetõ. Körülbelül három hete, az elmúlt két évhez hasonlóan, rendszeres oxigén szint mérést végzünk vizeinken. Az idén még jelöljük azokat a nagy pontyokat, amelyekrõl úgy döntünk, hogy jobb helyen vannak a vízben, mint a tepsiben.
Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok. Horgásztársi üdvözlettel:

Kalamusz Endre
Fotó: Király József és
Darabos János

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.