Kero, a Jolly Joker

Kerepeczki Csaba.10 éves korában kezdõdött el a Szentesi VÍZMÛ Labdarúgó Szakosztályában a futball története Kerepeczki Csabának. Ennek már 24 éve. A VÍZMÛ megszûnése után tovább folytatta a labda bûvölését a Szentes FC-ben, majd focizott egy fél évet Gádoroson is. Hívták több helyre játszani, de a munkahelyi szerzõdése miatt 2006. januárban tudott kezdeni az Orosháza FC-ben.

– Akkor több szentesi barátom is hívott Orosházára, mert õk már ott futballoztak, de megkeresett az FC elnöke, Retály György is. Igent mondtam. Azóta is a NB II-es csapatban játszom. Mint említettem, egy ideig együtt fociztunk Koncz Zsolttal, Gyagya Attilával (Kecskemét kerettag) ill. Zábel Péterrel.
Milyen poszton játszol?
– Mindig kezdõ, mindenhol bevethetõ vagyok. Egyébként jobb szélsõ. A vezetõ edzõm, Major László mondta, hogy örül neki, mert van egy ilyen játékosa, akit mindenhol tud használni. Legutóbb pl. Putnokon kiállították a kapusunkat, nekem kellett védeni az utolsó 15 percben. Megoldottam. Mondhatom, hogy az Orosháza FC-ben én vagyok a Jolly Joker.
Hogyan történik a felkészülés a bajnoki fordulókra?
– Minden nap átjárunk Szentesrõl az edzésekre, Orosházára. Hárman vagyunk igazolt játékosok: Molnár F. Tamás kapus, Szûcs Dániel és jómagam. Év közben már nincsenek kemény edzések, ilyenkor csak a formában tartás történik. Kedden és szerdán egy kicsit gyorsabbra vesszük a tempót, hogy a kondi megmaradjon.
 Reggel 7-tõl 4-ig egy kõmûves vállalkozónál dolgozom, majd következik a fõállásom, a labdarúgás. Van, amikor este 9 órakor érek haza. Nagyon sok segítséget köszönhetek meg a családomnak, hiszen ha vasárnap bajnoki van, szombaton sem maradhat el az edzés.
Apropó, szabadidõ. Focimeccseket nézel, vagy más sportág is érdekel?
– Amikor van szabadidõm, szeretem a csendet, a nyugalmat. Olyankor el szoktam menni horgászni, imádom a vízpartot, és örülök, ha hal is akad a horogra. Nekem ez a pihenés, kikapcsolódás.
– Az NB II Keleti Csoportjában az Orosháza FC most a tabellán nagyon viszszaesett, a hatodik helyrõl a tizenharmadik helyre, mi lesz veletek?
– Sajnos, így történt. Ha a Balmazújvárost és Nyíregyházát is megverjük, akkor fel tudtunk volna még ugrani az ötödik helyre, és automatikusan bent maradunk az NB II-ben. Nem sikerült nyerni, most a rájátszások következnek. A bajnoki forduló végén majd kiderül, hogy a csapat bent marad-e az NB II-ben. Ha nem, akkor az NB III-ban lehet folytatni, de akkor az Orosháza FC vezetõsége nem tart igényt „idegenlégiósokra.” Helybeli fiatalokkal töltik fel a csapatot. A fenntartó város mindenképpen NB II-es gárdát akar. Neked megmondom õszintén, én az edzõit el akarom végezni, és az utánpótlással foglalkozni.
– Szentesi foci?
– Én örülök annak, hogy a labdarúgás területén is megindult valami. Remélem, hogy meg fogom még élni, hogy lesz jó futball Szentesen. Én mindenképpen azt szeretném, hogy egy stabil NB III-as csapata legyen városunknak is.
Kép és szöveg:
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.