Testvérvárosok kultúrája – Hatodszor találkoznak

A Flay Angels_Újszentesről a Kiséri Napokon 2006-ban.jpgSzentes Város Önkormányzata május 30. és június 1. között hatodik alkalommal rendezi meg a Testvérvárosok Kulturális Fesztiválját. A programokról bõvebben a következõkben olvashatnak.

Május 30-án pénteken a programsorozat ünnepélyes megnyitója a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban lesz 19 órakor. Közremûködik a Bárdos Lajos Vegyeskar, Szabó Sípos Balázs tangóharmonikán Bácska Topolyáról, az újszentesi Flay-Angels moderntánccsoport, a “Jövõnkért” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény Balance tánccsoportja, a Lajtha László Alapfokú Mûvészeti Iskola vonószenekara, valamint a Sankt-augustini Zeneiskola növendékei. 21 órától Európai “vizes” filmfesztivál (vízimozi) a strandon.
Szombaton 15 órától gyermeknapi kavalkád várja a kicsiket és szüleiket a Kossuth téren. A mûsorban közremûködik az Akrobat moderntánccsoport, a Bolero TSE, az újszentesi moderntánccsoport, a “Jövõnkért” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény táncosai és a Szilver TSE. 16.30 órakor kerül sor a Spiral Flames zsonglõr produkcióra. Hevesi Imre és a ZûrZavar Zenekar “Varázsének” c. koncertjével 17 órától szórakoztatja a közönséget. A rendezvény ideje alatt a Kossuth téren kézmûves sátor, arcfestés és ugrólóvár, valamint a Spiral Flames zsonglõroktatása várja a gyerekeket.
Párhuzamos program a Városi Galériában a “Testvérvárosaink fotókon” c. kiállítás megnyitója 17 órától. Az alkotásokat a közönség figyelmébe ajánlja Szirbik Imre polgármester, országgyûlési képviselõ, közremûködik Szabó Sípos Balázs tangóharmonikán.
19.00 órától a Sankt-augustini Zeneiskola növendékeinek hangversenyét élvezhetik az érdeklõdõk a zeneiskolában.
21 órától ismét vízimozi a strandon az Életjel KKSE szervezésében. A vetítésekre rossz idõ esetén az ifjúsági házban kerül sor.

Városi_Fúvószenekar.jpg

Június elsején vasárnap a hagyományos népi kirakodóvásár fogadja a vendégeket és a szentesieket a Kossuth téren. 10 órától a program a fúvószenekarok térzenéjével folytatódik. A Szentes Városi Fúvószenekar a nagybecskereki fúvószenekart látja vendégül, és muzsikál a helyi Ifjúsági Fúvószenekar is.
14 órától népzenei és néptánc bemutatók teszik még színesebbé a programot a Bácskatopolyai Cirkalom Néptánccsoport, a “Jövõnkért” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény néptáncosai, a Zöldág MSE csoportja és a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes közremûködésével. Fellép továbbá a Pengetõ Citerazenekar, Balla Tibor és Berényiné László Tünde tekerõmuszikával.
A fesztivál az Európai “vizes” filmfesztivál vetítésével zárul, amelyre a strandon ismét 21 órától várják az érdeklõdõket. A szervezõk a mûsorváltozás jogát fenntartják.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.