Második hely, véres eredmény – Bőgatyás böllérek

Illusztráció.jpgA gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap tizennyolc csapata közé Orosháza – Szentes baráti kollektívája is benevezett.

A böllér verseny egyik résztvevõje volt Szilasi Horváth Tamás, aki a munkafolyamatok során kézsérülést szenvedett. Megszúrta ugyanis az alkarját, mentõ szállította el, de a megfelelõ kezelés után – tanácsokat adva a csapattársaknak – tovább maradt a helyszínen.
Varga Kiss Csaba vette át a nehezebb feladatokat. Szilasi Horváth Béla, Dénes Csaba alkotta még a csapatot, akik népies paraszti viseletben, buggyos nadrágban, fekete kalapban, csizmában késsel szedték szét a sertést, ezt a hozzáállást a zsûri külön is értékelte. Töltötték a kolbászt, hurkát, terítették az asztalt, ez is a verseny része volt. Kóstolták a gádorosi házi pálinkát sertéskörömbõl, amit a polgármester kínált. Élvezték az egész napot.

Illusztráció - a 2007-es verseny képei.jpg 

A zsûri elnöke, Benke László mesterszakács a második helyezéssel járó serleget és oklevelet az érmekkel Orosháza – Szentes csapatának is átadta a tõle megszokott ízes értékelõ szavak kíséretében. Varga Kiss Antalné örült, hogy elmentek, részt vettek ezen a szép és jól megszervezett programon. A fia, Csaba igyekezetére is nagyon büszke. Ahogyan csak tudtak, a kedves barátoknak a háttérmunkában segítettek, és vidáman fogyasztották el a „disznóságokat”,  ízlelték a finomságokat, ünnepelték a szép sikert.      
– dm –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.