Télen is autózunk!

Fagyáspont ellenőrzéséhezElõfordul, hogy megfeledkezünk a fagyálló szintjének és fagyáspontjának ellenõrzésérõl a téli hidegben. Mostanság érdemes mínusz 25-30 fokra állítani a fagyáspontot. Az ehhez szükséges eszköz minimális összegért megvásárolható pl. nálunk. Ha a Szarvasi úton autózik, hozza be jármûvét és ellenõrizzük.

De komoly boszszúságot okozhat a nem télálló szélvédõmosó is. Az idõjárás hidegre fordulásával a nyári nem fagyálló szélvédõmosót ki kell spriccelni a tartályból, és feltölteni fagyállóval. A “keményebb” koncentrátumot kérjük, ugyanis ez nem fagy olyan könnyen a menetszéllel hûtött szélvédõre. A fagyálló folyadék rendszerbe járatásával megelõzzük, hogy a nyári folyadékból a csövekben maradt nafta eldugítsa azokat.
Szélvédőmosó folyadékElindulás elõtt mindig ellenõrizni kellene a lámpákat. Õszintén, ön így tesz? A tél kezdetén azonban semmiképp se mulasszuk el. Ha a fényszórók nem kellõ távolságra világítanak, vagy éppen bevilágítunk a pirosnál elõttünk álló autójába, netán  a szemben jövõk jeleznek, hogy nincs rendben, azonnal ellenõriztessük a fényszóró beállítását.
S még egy gondolat az ablaktörlõkrõl is: ha az repedezett, csíkosan töröl, vagy gumija megkeményedett és a szélvédõn ugrálva töröl, inkább csak redõzik, a cseréje elodázhatatlan. A lapátokat a nagy hidegben érdemes hosszabb parkolás elõtt felhajtani, vagy több rétegû újságpapírba burkolni. Ha azonban már ráfagyott, az üvegre, semmiképp se indítsuk be a törlõt, mert az a gumik károsodásával, vagy a motor leégésével is járhat.

Minőségi izzók, hogy autóját jól lássák

Az akkumulátorok jobb töltõdése érdekében meg kell tisztítani az akkusarukat, valamint a kábelek érintkezõit. Különösen oda kell figyelni a régi akksikra, amelyek 2-3 nap állás után már megadják magukat a hidegben. Köztes állapotban, amikor még bízunk akkumulátorunk teljesítményében, és vészhelyzetben segítség is akad, hasznos lehet még az ún. indító (bika) kábel is. Ha a nagy hidegben hosszabb ideig parkolunk, olyan helyet válasszunk, hogy a motortérhez és az akkumulátorhoz könnyen hozzáférjünk.

Uniparts az ön szolgálatában

Amint már utaltunk is fentebb rá, az Unipartsnál ingyenes fagyálló és szélvé-dõmosó méréssel, akkumulátor vizsgálattal és  ablaktörlõlapát cserével állunk vásárlóink rendelkezésére!
Minden régi és leendõ partnerünknek boldog karácsonyt és zavartalan autózást kívánunk!
Az Uniparts csapata

Banner akkumulátorok

Akkutöltő

Ha az ablaktörlő cserére szorul

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.