Elkészült a Szarvasi úti kerékpárút

Jól gurulnak immár a kerékpár kerekek a Szarvasi úti kerékpárúton is. A dec. 17-én tartott átadásra ugyan a zordabb időjárás miatt a Városházán került sor, de lesz majd jó idő, amikor bárki kipróbálhatja a Szentes 45-ös számú országos főút Szentes-Kunszentmárton közötti szakaszán  (Szarvasi úttól Szent Lászlóig 2049  méter hosszú) a vadonatúj kerékpárutat.

KÖZOP pályázattal Szentes Város Önkormányzata közel 94 millió forintot nyert a projekt megvalósítására az Európai Uniótól. Közel 23,5 millió forinttal kellett kiegészítenie a beruházást, amelynek a kivitelezése 1 évvel ezelőtt kezdődött. A kivitelezést az az Integrál Építő Zrt. végezte, amely az elmúlt hét évben a legjelentősebb városi beruházások során bizonyított. Bődi János elök- vezérigazgató sorolt hasonló, épp folyamatban lévő munkákat a térségből, és arról is szólt, hogy a Kurca híd átépítését április végére szeretnék befejezni.

Az idén 30 éves cég, valamint a további közreműködők munkáját köszönte meg Szirbik Imre polgármester, aki elismeréssel nyugtázta: a Kunszentmárton – Szarvas közti forgalmas útszakasz közlekedése válik biztonságosabbá az új kerékpárút használatával. Azon reményét is kifejezte, hogy a termál tó turisztikai lehetőségei is  jobban megnyílnak majd, és ez a kerékpárút az ipari park megközelíthetőségét is javítja.

Hosszú évek óta igényelte már a lakosság a kerékpárút megépítését. Az Árpád Agrár Zrt. Szent Lászlói telepe az egyik legnagyobb kertészeti telep, melynek megközelítése csak a nagy gépjárműforgalmat bonyolító 45-ös számú főúton lehetséges. Több száz kerékpáros közlekedik arra, közlekedésük biztonsága javul mostantól.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.