Ereszd el az évközbent!

Szilveszter07.jpgKedvünk szottyant egy kis számvetéshez. 364 nap feszített tempó után igazán jár egyetlen (alig fél) nap felhőtlen szórakozás. Ez a számvetés tehát most aligha vehető komolyan. Igyekszünk sajátosan bohókásan lezárni ezt az esztendőt azért, hogy nagyon komolyan vegyük az elkövetkezőt…

Elsőként Szentes 2007. évi slágertémájához kapcsolódóan van új információnk, amely nem más, mint, hogy bevezették a fizető parkolást a városközpontban.
Nem született meg könnyen a rendelet, ám máris kiderült, hogy még sem lesz tartós. 2008. februárjától ugyanis a Kossuth utca posta és a könyvtár közötti részén csak az ilyen, és ehhez hasonlatos járművek parkolhatnak, – tudtuk meg az illetékesektől.

Ezt_fessék_meg_jövőre a hozzáértők.jpg 

Eltünnek tehát a parkolóórák a főutcáról, de senki se örüljön, mert nem viszik őket messzire. Most olyan területeken kell majd fizetni a parkolásért, ahol eddig nem kellett.
S hogy mit várnak az Európában egyedülálló új forgalmi rendtől Szentesen? Természetesen a forráshiány csökkenését. A szakemberek szerint a különleges autócsodák látványosságok, az idegenforgalom fellendülését hozhatják, míg az autófényezők jövedelmének növekedésével az iparűzési adóbevétel is gyarapodni fog.

2007-ben is a politikai pártok értelmetlen és ízléstelen szócsatáin unatkoztunk a legjobban. Unatkoztunk volna, ha nem keveredünk mi is bele, mivel belekevertek … Álljon itt örök tanulságul eme szösszenet:

Az_év_legunalmasabb_témájához.jpg

Szóval, merjünk már végre nagyot álmodni.
(Azaz én majd álmodom, ti meg fogjátok, és vigyétek!)
De addig nyújtózkodj ám, amíg a takaród ér!
(A miénk még nagyon hosszú, mert ti szövitek hangya szorgalommal …)
Amit ma megtehetsz, azt ne halaszd holnapra!
(Azaz, ha nem tudod kitermelni az adód, vegyél fel rá hitelt, van bőven lehetőséged. Minden sarkon hitelt kínálunk neked.)
Ám "Közbe vágott Pató Pál úr/ …"
(Nem értek rá, mert még nincs két villám a belváros szívében…)

Mertünk_nagyot_álmodni.jpg

Ne aggodj, van nekem két villám az istálóban, de egy is elég, hogy agyonüsselek…

De váltsunk témát. Szeretett szülőhelyünk problémamentes övezet lesz 2008-ban.

Így_éltük_túl_a_2007_évet.jpg

Át lehet egyensúlyozni egy szál kötélen minden egyes napon úgy, hogy közben az egyik kezünk a számítógép billentyűin matat, míg a másikkal meggyet szedünk a fáról, egyik lábunk a varrógép pedálját hajtja, vagy éppen kuplungot nyom, míg a másikkal vígan lehet róni a köröket a sportpályán, mert egészség nélkül nincs semmi, ugyebár. 

Majdnem_kétvégből_égtünk.jpg

Valahogy így éljük fel magunkat 2008-ban is?

Örökké_rohanunk_s_hogy_van_közben_akadály.jpg

Vagy inkább így?

A sok közélet után egy kis kultúra. A helyi "Sokan vagyunk itt" társulat "Ki evett a jégkrémemből tegnap este" c. darabját mutatják be egy hét múlva kedden 15 órától az ifjúsági ház pódiumtermében, 16 órától a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban, 17 órától a városi könyvtárban, 18 órától a sportcsarnokban és 19 órától a Tóth József Színházban. A belépés minden helyszínen díjtalan, ám kilépéskor minimum 30 deka súlytöbbletre lehet számítani.

Cicus_ez a fekvenyomás.jpg

Sport: Pótszilveszteri hordókinyomó versenyt rendeznek a "Fél pint" étterem konditermében jövő szombaton este és éjjel. A versenyre, amely kieső rendszerű, bárki benevezhet. A nevezési díj két korsó sör kötelező elfogyasztása a helyszínen. 
Este héttől a vállalkozó szellemű játékosok két kategóriában mérhetik össze erejüket: a teli boros és az üres söröshordók kinyomásával. A hordók változó méretűek, a feladat teljesítése akkor érvényes, ha teljesen nyújtott karral emeli a jelentkező a hordót a feje fölé… Nem lesz könnyű.
Díjazás: Az első helyezetteket ingyen hazaszállítják a helyszínről, míg a többiek szabadon választhatnak, hogy mit és mennyit folyatnak magukba. De a hazautazást maguknak kell megoldaniuk.

S ha már a folyékony örömnél tartunk, végre itt van Szilveszter! Vigyázzanak magukra ma és minden este, és minden nap az Új Évben!

Boldog Új Évet!.gif
 

2 hozzászólás “Ereszd el az évközbent!” bejegyzésre

  1. Humorzsák:

    Kár, hogy a fotós szabadságra ment, de így is aranyos. B.U.É.K!!! Mindenkinek!

  2. Alois:

    Sok sikert kívánok az esztendőben is!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.