“Elkelt” idénre a Mikulás-kupa – A közgyűlés elé

Halász_Sz_Imre_az_1_helyért_járó_serleggel.jpgKedves Horgásztársaim! Nagyon szépen köszönöm, hogy felhívásomra szinte azonnal cselekedtek,  kiszedték és biztonságba helyezték csónakjaikat.

Ennek ellenére az elõzõ szám megjelenése napján háromszáz méter hálót szedtek össze a horgászmesterék a felsõ Kurcán. Abban az idõben szinte járhatatlan volt minden út az érintett szakaszon, ám mégis próbálkoztak, de szerencsére az éberség nem lankadt. Ki tudja, mennyi halunkat rabolták volna el ennyi háló segítségével…

 De közelednek az év végi ünnepek, amikor elõszeretettel kerül halétel az ünnepi asztalokra. Sajnos sokan vannak, akik meg nem engedett módon próbálnak hozzájutni az ünnepi étel alapanyagához, úgy hogy minden eszközt felhasználva megpróbálják drága pénzen vett tulajdonunkat, a halat, térítésmentesen elvinni. Elszaporodott a gereblyézés a városi szakaszon, és a berki részen is. Ezúton is köszönöm a RENDÕRSÉG közremûködését, amikor a  szabálytalanságok észlelésekor segítségül hívjuk õket, szinte azonnal ott vannak és intézkednek. Megköszönöm a tagságnak azt is, hogy felhívásunkra sokan jönnek rendezni a tagdíjukat. Ha már pénzrõl kezdtem még ha átvitt értelemben is beszélni, tájékoztatom önöket, hogy a Kurca pályázaton nyert pénzbõl betelepített halak árát a minisztérium visszajelzése alapján – rendkívüli módon  – még az idén megkapjuk.

Valószínû, hogy az idén már nem lesz több tájékoztatásra lehetõségem ilyen módon, ezért kérek mindenkit, az alapszabályban foglaltakkal megegyezõen igyekezzen leadni a fogási naplóját december végén, de mindenképpen január elsõ napjaiban. Kérem, segítsék az iroda munkáját azzal, hogy a fogási naplók összesítésének rendkívül nagy feladatát idõben el lehessen végezni, és meg tudjuk tartani a közgyûlést január közepéig, ahol konkrét fogási adatokkal tudjunk szolgálni önöknek.
De maradjunk még ez évi dolgainknál. Megindult a menyhal a Tiszán, lehetett is fogni mindaddig, míg apadni nem kezdett. Akkor szinte eltûnt minden hal a Tiszából. Remélhetõleg a hó eleji esõzés hoz egy kis zavaros áradást, és újból kedvezõen lehet horgászni.
Egyesületünkhöz december 2-án jött a mikulás, mármint akkor lett megrendezve az év utolsó hazai versenye, a Mikulás kupa, mely egyben a Hankó Attila Emlékverseny is. Szép hazai siker született, hiszen minden szektort helyi versenyzõ nyert meg. Az eredmények: ”A” szektor 1. Halász Sz. Imre (képen), 2. Veres Gábor, 3. Szántó Arnold (Bácskatopolyáról). “B” szektor: 1. Bolyán Norbert, 2. Doba Árpád, 3. Sulik Dávid. ”C” szektor: 1. Dögei Sándor, 2. Ifj. Bede Sándor (Komló), 3. Német János (Szolnok). Az abszolút gyõztes, aki a vándorkupát is õrizheti egy évig, Újszászi Richárd lett 3970 gramm fogott hallal.
Írtam jót és rosszat is, most azzal fejezem be, hogy valamennyiüknek kívánok békés, boldog ünnepet és eredményesebb újesztendõt.      

Füsti-M Lajos elnök
(Foto: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.