Hiányszakma a villanyszerelő – Szakképzési konferencia a Legrandnál

A_résztvevő_szaktanárok_egy_csoportja.jpgDecember 7-8-án kilencedik alkalommal rendezték meg a Legrand Szakképzési Konferenciát, amelyre a Legrand Magyarország Zrt. 15 éves jubileuma alkalmából Szentesen került sor.

A rendezvényre mintegy hatvan intézmény, villanyszerelést, informatikát és számítógépes rendszereket oktató iskolák, egyetemek szaktanárai kaptak meghívást, akik közül mintegy százan részt is vettek a két nap különféle szakmai programjain. Ugyancsak eljöttek a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Intézet, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselõi, hogy közösen keressenek megoldásokat a felmerülõ kérdésekben.
Pénteken délután a megnyitón Ribi Gábor, a Legrand Magyarország Zrt. Kereskedelmi igazgatója köszöntötte a konferencia résztvevõit, aki a találkozó fõ mondanivalóját is meghatározta. “Egyre kevesebb fiatal választ szakmát, így a villanyszerelést is. Az a célunk, hogy a diákokat és szüleiket meggyõzzük, érdemes a villanyszerelõ szakmát  választani, késõbb büszkék lehetnek a választásukra.” – mondta.

Ribi_Gábor_Károlyi_László_és_Szűcs_Lajos.jpg

Szentes Város Önkormányzata képviseletében Szûcs Lajos alpolgármester szólt a jelenlévõkhöz. Mindenek elõtt kiemelte, hogy az õ személyes pályája is a Legrand jogelõdjénél kezdõdött, majd késõbb a tanári pályát választotta, mert nincs szebb, mint a jövõ nemzedékét oktatni a szépre és jóra. Városvezetõként elismerõen szólt a Legrand eredményeirõl, majd megjegyezte, hogy az önkormányzat azért pályázik és egyeztet, hogy erõs szakképzõ központok alakuljanak a környéken, amelyeknek elsõdleges fela-data a hiányszakmák felszámolása lesz.
Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója röviden felvázolta a cég fejlõdését 1919-tõl napjainkig, és kitért a szentesi üzem vállalatcsoporton belüli dinamikus fejlõdésének eredményeire. Az árbevételt illetõen megjegyezte: az picit elmarad 2007-ben a tervezett 12 milliárd forinttól, de összességében minden tekintetben elégedettek lehetnek.

Kép és szöveg: dt. 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.