Az élet- és jelzálogjáradékról…

Kolozsváry_Györgyné.jpgHogy mit is jelentenek ezek a fogalmak, arról Kolozsváry Györgynét, az FHB Bankcsoport kiemelt értékesítési partnerét kérdeztük:

– Hazánkban a bankok nagy részének nem célközönsége a 60 év feletti korosztály. Ha  pénzre van szükségük, az idõsek sokszor falakba ütköznek, a pénzintézetek kockázatosnak ítélik számukra a hitelnyújtást, – vázolja a szakember, majd így folytatja:
– Az FHB ezzel a gyakorlattal kíván szakítani, és két termékével, az FHB életjáradékkal és az idõskori jelzálogjáradékkal kínál segítséget.
– Kik igényelhetik ezeket?
– Azok a férfiak, akik a 62, valamint nõk, akik a 65. életévüket betöltötték, és cselekvõképes magyar állampolgárok, továbbá saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek.
– Mit jelent az idõskori jelzálogjáradék?
– Egy új konstrukció azoknak, akik nem akarnak lemondani családjuk örökségérõl. Olyan kölcsön, amely kifejezetten az idõskorú ügyfelek igényeinek felel meg, mert az ügyfél a szerzõdéskötést követõen nagyobb összegû kezdeti kifizetéshez és havi rendszeres jövedelemhez juthat, ingatlanának tulajdonjogát megtartva. A kölcsön bármire felhasználható.
– Az ügyfélnek életében nem kell visszafizetnie a kölcsönt, a bank a visszafizetést az örököstõl várja. Lehetõség van azonban a kölcsön futamidõ alatti elõtörlesztésére is.
Mit érdemes tudni az életjáradékról?
– Megoldás azoknak, akik le tudnak mondani az otthonuk tulajdonjogáról. Az ügyfél a szerzõdéskötést követõen nagyobb öszszegû kezdeti kifizetést kaphat, és ezen felül élete végéig havi rendszeres jövedelemhez jut ingatlanáért cserébe. Otthonát azonban élete végéig a megszokott módon használhatja úgy, hogy a tulajdonlással összefüggõ (pl. állagmegóvással kapcsolatos) munkálatok elvégzését és költségeit is átvállalja az FHB. A kezdeti kifizetés, ami elérheti az ingatlan forgalmi értékének 33%-át, szabadon felhasználható, akár örökségként is szolgálhat. További részletekrõl a 06-30/366-8846-os telefonszámon érdeklõdhetnek.
                             
(x) fotó: dm.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.