Szentesi Paletta

Festészet.gifA Szentesi Paletta Alkotókör ez év elején alakult. Négy lelkes amatõr képzõmûvész, dr. Apró Ferencné, Kispálné Fejes Erzsébet, Nagy Imre és Szabóné Lénárt Judit már kiállító alkotók.

Közös tárlaton mutatkoztak be a nyár végén Nagytõkén, az õsz elején Nagymágocson, és december végéig a szegvári Mûvelõdési Ház kiállítótermében láthatók a festményeik.
A kör mûvészeti vezetõje, Sziklay Sándor festõmûvész szívesen és örömmel patronálja a tehetségeket. Azt mondja, amíg alkotói és kiállítás szervezõi tapasztalataira szüksége van a körnek, idõt és energiát nem kímélve áll a rendelkezésükre.
A szegvári bemutatkozást a helybeli fogja követni január 5-én, tudjuk meg a patrónustól, amikor az alkotók a Szentesi Városi Könyvtárban állítanak ki   legsikerültebb és legkedvesebb mûveikbõl néhányat.
S végezetül pár mondat a Szentesi Paletta Alkotókör alapítóiról:

Dr. Apró Ferencné Szarka Ilona már több önálló tárlattal büszkélkedhet. 2003 óta a környezõ települések szinte mindegyikén bemutatkozott. A nyolcvanas évek elején kezdett olajfestékkel festeni. Az elsõ komoly inspirációkat a szûkebb családján belül élte át, – vallja önéletrajzában.
Kispálné Fejes Erzsébet a Bartha János Kertészeti Szakképzõ Iskola tanára. Korai képei diópác és akvarell technikával készültek. Rendszeresen részt vesz alkotásaival pályázatokon, egyéni és csoportos kiállításokon.
2000 óta fest Nagy Imre, a táj, a természet a fõ témája, míg Szabóné Lénát Judit ismereteit a pesti Szunyoghy rajziskolában is szívesen bõvíti.

Egy hozzászólás “Szentesi Paletta” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Már rendelkezésünkre áll: a kiállítás 15 órakor kezdődik és január 25-ig látogatható.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.