A Dél-alföldi régióban 3 milliárd forint fejlesztés valósulhat meg az Új Széchenyi Terv keretében

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtóközleménye: Oktatási intézmények, a régió lakosságának egészségtudatos fejlesztése, árvízvédelmi beruházások, valamint kerékpárutak is épülnek a Dél-alföldi régióban az Új Széchenyi Terv 3 milliárd forintos támogatásának köszönhetően. Országos szinten pedig több mint 420 pályázat támogatására nyílik lehetőség közel 46 és fél milliárd forint összértékben.

A 1403/2012. Kormányhatározat alapján a Regionális Operatív Programok keretében 28 támogatási konstrukcióban az előzőleg forráshiány miatt tartaléklistára került több száz pályázat részesülhet támogatásban. Az Új Széchenyi Terv 30 milliárd forinttal támogatja a gazdaság, környezetvédelem, közlekedés- és humán szolgáltatás tématerületeken megvalósuló fejlesztéseket.
Országos szinten a gazdaságfejlesztés tématerületen több mint 12,1 milliárd Ft támogatás kiosztására kerül sor. Ezek lehetővé teszik a kis- és középvállalkozások telephelyeinek fejlesztését, élénkítve a helyi termelést és munkaerő piacot. Az ipartelepítés támogatásának hatására pedig remélhetőleg még több munkahely kerül megtartásra illetve kialakításra a régiókban.
A Dél-alföldi régióban összesen 3 milliárd forintnál is több beruházás valósulhat meg, melyekből oktatási intézmények, a régió lakosságának egészségtudatos fejlesztése történik, valamint kerékpárút építésére is lehetőség nyílik. A Dél-alföldi, Dél-dunántúli és Közép-dunántúli régióban 6,2 milliárd forint értékű környezetvédelmi fejlesztésnek köszönhetően a településeknek lehetőségük nyílik régóta esedékes vízvédelmi rendszereik kialakítására, megvédve a lakosság értékeit hirtelen lezúduló csapadék valamint belvíz veszély esetén, mely az elmúlt években jelentős károkat okozott.
A Dél-alföldi régióban Szabadszálláson például a fiatalok testmozgásra ösztönzése és kapcsolódó ingatlanfejlesztés valósulhat meg az Új Széchenyi Terv 39 millió forintos támogatásával.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.