Két ország, egy cél – Az üzleti partnerségért

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló  Együttmûködési Program keretében indult útjára a HunRoCoop Expo üzleti rendezvénysorozat, melynek keretében mind Szentes, mind Újszentes (Dumbravita) üzleti szereplõi találkoztak már egymással.

Szentesen volt az elsõ kiállítás augusztus 17-18-án, amelyet az újszentesi követett szeptember 22 és 23-án. A találkozók eredményét Csorba Gyula projektmenedzser és Bertók Róbert, a szervezõ Gladiátor Rendezvényiroda vezetõje   sajtótájékoztató keretében értékelte.
Csorba Gyula elmondta, hogy mindkét településen sikerült felkelteni az érdeklõdést a szomszédos határon túli területek adottságai, a vállalkozások igényei iránt. Eddig tizenöt partner együttmûködésében igyekeznek segíteni, amelyek a gazdasági élet teljesen különbözõ területeirõl jelentkeztek, hogy kihasználják a pályázat nyújtotta elõnyöket. Megköszönte Bocskay István szakmai segítségét a Szentesi Ipari Park kiajánlásában és a partnerek közötti kapcsolat ápolásában.
Bertók Róbert rendezvényszervezõ az újabb kiállítási helyszínekrõl és idõpontokról szólt, hiszen a program folytatódik. Október 27-28-án ismét Szentes a következõ összejövetel helyszíne. Majd december 15-16-án pedig Újszentesen kerül sor újabb partnerségek megerõsítésére.
Bertók Róbert hangsúlyozta, abban más a szentesi kezdeményezés, hogy a jelentkezõk igényeinek megfelelõ partnerek felkutatását nagyon fontosnak tartják, a kapcsolatok gondozása folyamatos. Így jó eséllyel hamarosan konkrét üzletek is köttetnek.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.