Fókuszban az ifjúság

A szentesi képviselő-testület április 29-én tartja következő soros ülését. A napirendek között több olyan előterjesztés is szerepel, amelyik közvetlenül, vagy közvetve az ifjúságot érinti. Első olvasatban kerül a képviselők elé  a városi gyermek és ifjúsági koncepció. Beszámoló szerepel a napirendek között továbbá a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátás feladatairól, továbbá módosítani tervezik a pénzbeni és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló rendeletet, de a gyámhivatal vezetője is beszámol az előző évben végzett munkáról.

Szentes területén 6170 tizennyolc év alatti fiatal van. Az elmúlt évben kiskorúak segélyezésével kapcsolatban 3843 iktatott ügyirat keletkezett az önkormányzat szociálpolitikai osztályán. 2655 esetben határozat  is született.

Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban 922 családban 1868 gyermek részesült. Egy gyermek a nyugdíjminimum 22%-át, 5104,-Ft-ot kaphatott. A gyámság alatt álló gyermekek esetében az összeg 9750,-Ft volt. Az ellátottak többsége 7-14 éves életkorú.

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás 1152 gyermek számára volt megállapítva gyermekenként 25349,-Ft összegben.

A Bursa Hungarica ösztöndíjat felváltó önkormányzati ösztöndíj rendszerben 125 fiatal kapott kb. 30 ezer forint támogatást. A Gyermekjóléti Szolgálat 371 gyermek gondozását látta el.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.