Turizmus virágnapja

A Magyar Turizmus Zrt. széles körû szakmai összefogást hirdetett annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja szeptember 27-e, minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg õket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntõ felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy õ a mi vendégünk, szívesen látjuk, és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk.

A nemzetközi kezdeményezéshez szentesi szálláshelyek, szolgáltatók is csatlakoztak, hiszen mindannyian tudják, egy-egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az elõzékeny és segítõkész magatartás nem pénz kérdése! Szentes legújabb szálláshelyén, a Centrum Apartmanban, ezen a napon minden bejövõ foglalásra 10% kedvezményt adtak. A Holdfény Panzióban szeptember 27-én üdvözlõ itallal, csipkeborral vagy üdítõvel, valamint a szobába bekészített apró csokoládéval fogadták az utazókat. A Mûvészetek Házában az ott készült apró kézmûves tárgyakkal várták a vendégeket. A Nyugi Tanyában minden nap kerül friss zöldség és gyümölcs az asztalra. A Turizmus Világnapja alkalmából Hajni mami igazi, házi készítésû szilvás gombóccal kedveskedett a vendégeknek. A Szentesi Üdülõközpontban ezen a napon az elsõ 200 látogatót csokoládéval várták, remélik, hogy nemcsak az Üdülõközpont szolgáltatásai, de ez az apró figyelmesség is mosolyt csalt a vendégek arcára, akiknek nevében köszönjük a felajánlásokat!

Orvosi igazolások

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülõk !
2012. szeptember 14-én tartott szakmaközi (egészségügy, oktatás, gyermekvédelem, rendõrség,) konzultáción az alábbi megállapodás született a Szentesen mûködõ általános és középiskolák tanulóinak betegség esetén történõ hiányzása igazolásával kapcsolatban, ami a 2012/2013-as tanév október 1-tõl kezdve érvényes.
A gyermekek orvosi igazolása nem nyomtatványra, hanem az ellenõrzõ könyv megfelelõ részébe kerül bevezetésre.
A gyermekek rendelési idõben kötelesek saját orvosukat felkeresni, az igazolást a szakember állítja ki.
Rendelési idõn túl (de. 11.00 után) tanítási óráról rosszullét okán hazaengedett gyermek iskolai hiányzását a pedagógus regisztrálja, értesíti a szülõt, és szintén az ellenõrzõbe kerül feljegyzésre, melyet a szülõnek kell aláírnia.
Ez utóbbi esetekben még ugyanazon a napon vagy saját gyermekorvosukkal konzultálni, ha ez lehetséges, vagy probléma fennállása esetén õt másnap a rendelési idõben felkeresni szükséges (az ügyelet igénybe vétele csak kizárólag halaszthatatlan esetekre, ellátási tanács igénybe vételére ajánlott, igazolást ott nem állítanak ki a gyermek részére!)

A testnevelés óra alóli felmentések szigorú vizsgálat alá esnek, szakmailag indokolatlan esetekben igénybe vételét a szülõk ne kérelmezzék.
Indokolt esetekre kiadott (meghatározott idõt tartalmazó) orvosi felmentési javaslatokat a pedagógusok kötelesek figyelembe venni.
Ezen túl szeretnénk felhívni a figyelmet, a 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról,  és a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárás módosításaira, melyek a gyermekek igazolatlan hiányzásai esetén a családi pótlék (iskoláztatási támogatás) felfüggesztésének (meghatározott idõszakban nem kerül utalásra) vagy szüneteltetésének (egyáltalán nem kerül kifizetésre késõbb sem) menetét is tartalmazzák.
A fentiekben leírt kezdeményezés a gyermekek tankötelezettségének hiánytalan teljesítéséhez, az indokolatlan/igazolatlan hiányzások visszaszorításához kíván hozzájárulni.

Olimpiai Tölgy

Szavazzon az Olimpiai Tölgyre, hogy az Év Fája versenyben elsõ legyen! (Rajtunk múlik!)

2012-ben harmadszor hirdette meg az Ökotárs Alapítvány az Év Fája versenyt. 60 fát neveztek, a nevezettekbõl 13 fát juttatott tovább a döntõbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsûrije, amelyek közül a közönség nyilvános, online szavazással választhatja meg az Év Fáját.
Szentes az Olimpiai Tölgyet nevezte a versenyen (a listában Kocsányos Tölgyként található!). Bekerültünk, versenyben vagyunk, már csak szavazni kell.
November 02-ig lehet leadni a voksokat ezen a címen: http://evfaja.okotars.hu/dontosfak

125 éves vasút

Szeptember 24-én, hétfõn a Kunszentmárton – Szentes helyiérdekû vasút forgalomba helyezésének 125 éves évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a kunszentmártoni és a szentesi vasútállomáson. Az ünnepség Kunszent-márton vasútállomás peronján kezdõdött 9:00 órakor, Szentesre 10:28 órakor érkezett a vonat. Érkezését követõen ünnepi beszédet mondott Szûcs Lajos alpolgármester úr, majd Szentes Város Önkormányzata nevében az emléktáblánál koszorút helyezett el.

Tükör a Bíróságnál

Szeptember 28-án a Városellátó Intézmény kihelyezett egy tükröt a Szentes Városi Bíróság épülete mellé. A tükör célja, hogy segítse a kerékpárosok, és gyalogosok problémamentes közlekedését. Így beláthatóbb lett ez az útszakasz, a balesetek elkerülése már csak az arra közlekedõk figyelmességén múlik (képen).

Összeállította:
Puskásné
Bárány Zsuzsanna
(Fotó: dt.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.