Egy kis pályázati mérleg

Illusztráció.jpgA Dél-alföldi Operatív Program keretében több jelenleg is futó, illetve hamarosan megnyíló pályázati forrás áll rendelkezésre 2007-2008 között a Dél-alföldi régió fejlesztésére.

Elsőként május 07-én jelent meg a Dél-alföldi Régióban a kerékpárút hálózat fejlesztésére kiírt pályázat. Összesen 3,1 milliárd forint áll rendelkezésre az elképzelések megvalósítására, a támogatási összeg mértéke 10-300 millió forint. A kiírás augusztus 31-én zárult le, az eddigi feldolgozás alapján Bács-Kiskun megyéből 30, Békés megyéből 28, Csongrád megyéből pedig 16, azaz összesen 74 pályázat érkezett be.
A második körben az önkormányzati és állami tulajdonú belterületi, valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztésére szóló pályázat lett kiírva. A célok megvalósítására 4,73 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás mértéke az önkormányzati és állami tulajdonú külterületi közúthálózat esetén 100-1500 millió forint, míg a belterületi beruházások esetén 10-400 millió forint. Pályázatokat november 16-ig lehet még benyújtani. Szintén november 16-ig fogadnak be pályázatokat a közintézmények akadálymentesítésére. Ebben a kiírásban 1 milliárd forint támogatási keret áll a pályázók rendelkezésére.

Az elkövetkezendő hónapokban is több pályázat jelenik meg. Szeptember közepén az ipari területek, ipari parkok és vállalkozói inkubátorházak infrastrukturális fejlesztésére szóló pályázat.

Októberben újabb pályázatok kiírása várható turisztikai célú fejlesztések, alap- és járóbeteg ellátás fejlesztése, környezeti értékeink védelme és a környezetbiztonság területén.

Darft Sajtó

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.