Zsóka kapta a láncot – Rendhagyó Rotary elnökváltás

A 107 éves Rotary alapelvei szerint minden évben más-más tag látja el az elnöki teendõket. Június 23-án a Szentes-Csongrád Rotary Club elnöki-lánc átadási ünnepségét tartotta. Az ünnepség rendhagyó ceremóniával kezdõdött a Kossuth téren.

A club kezdeményezésére egy bronz térplasztika, tapintható térkép átadására kerül sor július 6-án a szentesi fõtéren, melynek talapzatában a club tagjainak, támogatóinak egy-egy üzenetét helyezték el a jövõ számára. Az ún. idõkapszulában helyet kaptak még a jelen történéseket rögzítõ sajtótermékek legutóbbi példányai is.
Ezt követõen Mészáros Zoltán leköszönõ elnök átadta az elnöki láncot utódjának, Kovácsné Gila Erzsébetnek (Zsóka). Majd jó hangulatú baráti összejövetel keretében folytatták a délutánt.
A helyi club hetedik leköszönõ elnöke eképpen összegzett: 
– Clubunk csupa jó szándékú ember baráti társasága. Az elmúlt hónapokban tovább folytattuk jótékonysági programunkat, összhangban a Rotary, mint Humanitárius Világszervezet, célkitûzéseivel.

– Szerveztünk Mozart koncertet Szentesen, fuvola hangversenyt Csongrádon. Kárpátalján is jártunk, és cserépjegyek vásárlásával támogattuk a beregszászi fõiskola újjáépítését. A fogyatékkal élõ fiatalokat a “Jobb velünk a világ” koncertre elutaztattuk, és egy fantasztikus egyhetes ifjúsági népzenei tábort szerveztünk kárpát-medencei fiatal tehetségek számára. A hagyományos Rotary bálunk és Adventi tea- és borkóstolásunk alkalmával komoly támogatást kaptunk a két település, Szentes és Csongrád segítõkész polgáraitól. A rendezvényeink bevételébõl, önzetlen támogatóink adományaiból jöhetett létre  Szentes tapintható térképe, amely elsõsorban a vakok és gyengénlátók támasza lesz az eligazodásban, de a látók tájékozódását is segíti.

Kovácsné Gila Zsóka kérdésünkre elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy 1 évig viselheti ezt a láncot. Elnöksége idején az általános iskolásokat segítõ EarlyAct, és a középiskolások InterAct programjainak szervezését szeretné elõmozdítani. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok közvetlenül is bekapcsolódnak a Rotary munkájába, továbbá a clubtagok közremûködésével ismerkednek az egyes szakmákkal, értékekkel.
Hallhattuk tõle, hogy az idei, határon túliak bevonásával szervezett gyermektábor július 22-29. között lesz.  Nagy az érdeklõdés. Szeretné, ha a már hagyományos “A szeretet mindent elfogad” c. rendezvény támogatásában is részt vállalna a Rotary. Kiemelten fontosnak tartja a jótékonysági bál újbóli megszervezését is, az idei rendezvényre már elígérkezett a szervezet kormányzója. A tavasz folyamán pedig pl. faültetéssel ünnepelnék a Madarak, fák világnapját, s még számos ötlet lapul az új elnök gondolatai között.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.