Lepényváró Fesztivál – Gazdaasszony, kéretik

A szentesi Mosolygósabb Régióért Egyesület idén ötödik alkalommal rendezi meg Lapistón a Lepényváró Fesztivált. Lepénykóstolókkal, érdekes játékkal és fellépõkkel hívják a kikapcsolódni vágyókat a nyugalmas, állandó zöldbe öltözött kis faluba.

Rendezvényünkre – már hagyományosan – idén július 28-án szombaton 15 és 21 óra között kerül sor a Május 1 Agrár Zrt. irodaházában és környékén.
Ezúton hívjuk fel a háziasszonyok figyelmét a tavaly is nagysikerû gazdaasszony-olimpia vetélkedõnkre, amely érdekes és hasznos feladatokon keresztül eleveníti fel a régi korok szokásait, a háztartás vezetésének fortélyait. Nem mellesleg az idén  talán minden eddiginél különlegesebb díjakat sikerül szétosztanunk, érdemes lesz tehát nevezni a vetélkedõre. A nevezés egy tányér, odahaza sütött lepény. Már akár most is lehet jelentkezni, de elfogadjuk a helyszínen is a nevezéseket.
Felhívással fordulunk továbbá mindazokhoz, akik Lapistón, Dónáton és a környezõ tanyavilágban élnek, vagy onnan elszármaztak. Idei kiállításunkat az általuk készített kézimunkákból, kézmûves termékekbõl, egyéb, saját készítésû különleges tárgyakból szeretnénk összeállítani. Akik rejtenek odahaza ilyen szépséges kincseket, és szívesen megmutatnák másoknak is ezen a napon, kérem, jelentkezzenek a 06-20/-9837-226-os telefonszámon. (E-mail: visszhang@szentesinfo.hu). Továbbra is szívesen fogadunk a tsz-történeti állandó kiállításunkhoz képeket, dokumentumokat.
A rendezvényre ezúttal is autóbuszt indítunk. A különjáratú autóbuszra szintén lehet jelentkezni a fentebb említett telefonszámon.

A programról: Különleges elõadóink lesznek ezen a délutánon. Gondolkodott ön már azon, hogy bajaink okozója, ha az ember és a természet egyre messzebb kerül egymástól? Miért egyre drágább az életünk? Vajon az otthonunkat fûtjük vagy a légteret? A sziromfal és napkályhaházak projektgazdája lesz az egyik elõadónk. Rendkívül tanulságos gondolatokat hallhatunk Schneider Lászlótól a jövõrõl, lehetõségekrõl, megoldásokról, hogy egyszerûbb, s fõleg olcsóbb lehessen az életünk.
Eljön hozzánk Magyarország elsõ, egész Európát bejárt skótdudása, Kéri György. Megmutatja a különleges skót viseletet, és hangszerét megszólaltatva, azon gyönyörû és népszerû dallamokat játszik, de könyveirõl is hallhatunk tõle. Táncolnak önöknek a Hold Lányai, elhangoznak szép versek, hallhatnak öltögetõ praktikákról, lesz vérnyomásmérés, a kicsiknek pedig rendhagyó rajzóra. Az est kiemelt elõadója továbbá Komonyi Zsuzsi (képen), aki 19.30 órától a legszebb nosztalgia dalokból nyújt át egy csokorra valót.
Gazdaasszonyok és urak, kéretik velünk tartani! A különjáratú autóbusz a rendezvény végén, kb. 21.30 órakor indul vissza a városba. Várjuk jelentkezésüket! Minden további kérdéssel, kéréssel forduljanak hozzám bizalommal:

Dömsödi Teréz
szervezõ
06-20/9837-226

Egy hozzászólás “Lepényváró Fesztivál – Gazdaasszony, kéretik” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Komonyi Zsuzsi énekéből ízelítlő:
    http://www.youtube.com/watch?v=L9pOs5Awqd0

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.