Öröm a Kovács családban – Újabb minősítések

Kovács Ivánné (képen) népi bútorfestõ munkáival az idén már több rangos rendezvényen részt vett, és elismeréseket is szerzett. Életmûve újabb minõsített termékekkel lett gazdagabb.

Nincs szebb, mint amikor hagyományaink, értékeink mind szélesebb körben válnak ismertté. Pirike és férje április 20. és 23. között Lengyelországban, Kielcében az AGROTRA-VEL kiállításon és vásáron mutathatta be munkáit. Pirike ide, mint “Élõ-Tisza” védjegyes alkotó, érkezett.  Részvételükre a Vidékfejlesztési Minisztérium jóvoltából kerülhetett sor, amely öt fõs delegáció kiutazását támogatta a falusi turizmus jegyében szervezõdött nemzetközi  seregszemlére.
Kovácsné Pirike örömmel újságolta, hogy a Lengyelországban töltött idõ alatt rendezett zsûrizést Szegeden a Hagyományok Háza Népi Iparmûvészeti Osztálya. A szakértõkbõl és néprajzkutatókból álló zsûrit a békéscsabai dr. Illés Károlyné  Népmûvészet Mestere vezette. Pirike és férje közös munkáiból hét népi iparmûvészeti tárgyat zsûriztettek. Egy kelengyés láda és egy fali téka “A”, sámli és borotválkozó tükör “B” minõsítést ért el. Pirike szálán varrott, ún. szálszorítással készült, azsúrozott hímzett terítõje szintén “A” minõsítést kapott, a zsûri elnöke a monogram és évszám ízléses elhelyezését külön kiemelte. Festett falap könyvjelzõk és hartai motívumokkal korongra készült nyakláncok képezték még az elfogadott tárgyak körét.
Pirike a Mesterségek Mûvészete kecskeméti pályázaton is részt vett egy háromszéki szobamakettel, és “B” kategóriás minõsítésben részesült. Szeptember 8-ig a budapesti Iparmûvészeti Múzeum kiállításán tekinthetõ meg.
Részt vettek továbbá a Szegedi Hídi Vásáron a DANE 2004 Népmûvészeti Egyesület tagjakét, valamint a helyi népi vásáron már a kezdetektõl, és a hódmezõvásárhelyi népi tájház környékén megtartott LÖSZ Fesztiválon. Szentesen a városi könyvtárban a Kismesterek újabb kiállításán  szeptember 7-ig láthatók az “A” kategóriás népi iparmûvészeti tárgyak is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.