Centenárium

Városháza centenáriumára emlékezõ ünnepi képviselõ-testületi ülésre kerül sor május 24-én 14 órai kezdettel. Emlékezik és beszédet mond Szirbik Imre polgármester. Közremûködik Tomanek Gábor színmûvész és a Lajtha László Alapfokú Mûvészeti Iskola és Hangversenyközpont vonószenekara.

Kommunális adó

Az önkormányzat 2011-ben kommunális adóból több mint 47 millió forint bevételt ért el. Ez az adónem közel 4 %-a a többi adónak. Az elmúlt évben 10.268 ezer adóalanynak volt adófizetési kötelezettsége 15.672 adótárgy után. A 70 év felettiek alanyi mentességét 2.409 fõ tudta igénybe venni, ami összegszerûen alig haladja meg a 10 millió forintot. A csatorna rákötések miatt ideiglenes mentességben 836-an részesültek.

Együtt könnyebb…

Az “Együtt könnyebb” Klub 20 éves jubileumát ünnepli az idén. Ebbõl az alkalomból a Páterház Panzió és Étteremben tartják összejövetelüket május 18-án. 15 órától verssel, drámajátékkal, tánccal és muzsikával emlékeznek a jeles évfordulóról.

Pedagógusok köszöntése

Szentes Város Önkormányzata június 2-án emlékezik meg a pedagógusokról. A hagyományos elismerések átadására 10 órától kerül sor a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. A tanulmányi versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat és felkészítõiket június 8-án jutalmazza az önkormányzat, ugyancsak a Megyeházán. Ez az ünnepség 15 órakor kezdõdik.

Tárlat

A Tokácsli Galériában május 3-án nyílik Andreas, Dascha és Arnold Trautwein közös képzõmûvészeti tárlata. A kiállítást Szirbik Imre polgármester nyitja meg 17 órai kezdettel. Közremûködik Kulbert György gitáron és tilinkón, Szanyiné Katona Ágnes vokálozik és énekel.
Az alkotó család, apa és két gyermeke Szentes testvérvárosából, Sankt Augustinból érkeznek.  

Elsõsegélynyújtó verseny eredménye

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete 41. alkalommal rendezte meg a felmenõ rendszerû elsõsegélynyújtó versenyét. Április 19-én Szentesen a Dózsa házban és a Ligetben mérhették össze tudásukat azok a csapatok, akik a területi versenyt megnyerték. Általános iskolás kategóriában a szentesi Kiss Bálint Református iskola, középiskolás kategóriában az Ifjúsági Vöröskeresztes Aktivisták, a felnõtteknél pedig a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyûipari iskola csapata végzett. Õk az országos versenyen képviselik megyénket.

5 hozzászólás “Centenárium” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    KLUBNAPOK

    A Mozgáskorlátozottak Szentesi Csoportja május 9-én szervezett összejövetelén Fölöp József mutatja be a révész munkáját. Május 16-án gyógyászati segédeszközök használatáról és beszerzésérõl tájékozódnak a tagok és érdeklõdõk, míg május 23-án klubnap lesz 16 órától a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házba.

  2. Dömsödi Teréz:

    BALLAGÁS

    A ballagási ünnepség a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában május 5-én szombaton 9.00 órakor kezdõdik. Virágátadás: 8 óra 40 perctõl az iskola udvarán, tájékoztatja az intézmény igazgatója a leendõ vendégeket, a ballagó diákok rokonait, a meghívottakat.

  3. Dömsödi Teréz:

    FILMKLUB

    A szentesi könyvtárban május 8-án 18 órától “A felhõk fölött 3 méterre” c. spanyol romantikus filmdrámát vetítik.

  4. Dömsödi Teréz:

    DOLHAI CSONGRÁDON

    A Budapesti Operettszínház mûvésze, Dolhai Attila koncertjére kerül sor Csongrádon május 22-én. A kiváló elõadó énekében 19 órától gyönyörködhet a közönség.
    Dolhai elsõ sikereit a Mozart, a Rudolf, a Rómeó és Júlia musicalekben nyújtott alakítása hozta meg. Azóta önálló lemezzel is megajándékozta közönségét. Munkásságát számos szakmai elismerés övezi, így a Súgó Csiga díj, a Marshall-bot díj vagy az Emerton díj is.
    Jegyinformáció: 63/ 483-414.

  5. Dömsödi Teréz:

    KONCERT

    Az Auriga Fúvósötös koncertjére kerül sor a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban május 9-én 19 órától.
    Jegyek elõvételben 900 Ft-ért válthatók az ifjúsági házban, vagy a koncert kezdete elõtt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.